MINVO e-NoviceJavni razpis za sofinanciranje izdajanja domačih znanstvenih periodičnih publikacij v letu 2011
Prispeval Administrator    Sreda, 10 November 2010 22:06    PDF natisni E-pošta

Naziv: Javni razpis za sofinanciranje izdajanja domačih znanstvenih periodičimage_26_lnih publikacij  v letu 2011  (oznaka: JR10-ZP-2011)
Razpisnik: Javna agencija za knjigo Republike  Slovenije
Predmet javnega razpisa: Sofinanciranje izdajanja domačih znanstvenih periodičnih publikacij z znanstveno vsebino, izdajanja znanstvenih periodičnih publikacij,  ki  so  pomembne  za  prenos  znanstvenih  spoznanj  v  aplikacijo  in  tehnološki razvoj.
Rok za oddajo prijav: 29.11.2010
Več o razpisu preberite tukaj.

Preberite  več

Zadnjič posodobljeno ( Sreda, 10 November 2010 22:08 )
 
Razpis za štipendije »ženske v znanosti« 2011
Prispeval Administrator    Sreda, 10 November 2010 21:22    PDF natisni E-pošta

Slovenska nacionalna komisija za UNESCO, Slovenska znanstvena fundacija in L'za_zenske_v_znanostiOREAL Slovenija tudi letos razpisujejo štipendije nacionalnega programa "Za ženske v znanosti" 2011.

Zadnjič posodobljeno ( Sreda, 10 November 2010 21:33 )
 
Ministrstvo za gospodarstvo: JAVNI POSVET EVROSPKE KOMISIJE
Prispeval Administrator    Sreda, 10 November 2010 19:32    PDF natisni E-pošta

Javni posvet Evropske komisije glede uveljavitve »storitvene direktive« (DSNT),posvet_eu_komisije ki  se nanaša na vrsto storitvenih dejavnosti, med njimi maloprodajo in veleprodajo, gradbeništvo in obrtne dejavnosti, turizem, gostinstvo, poslovne storitve in večino zakonsko reguliranih poklicev.

Zadnjič posodobljeno ( Sreda, 10 November 2010 21:28 )
 
Več o MINVO eNovicah
PDF natisni E-pošta

Z delom na projektu »Podporno okolje delovanja strokovnega tehničnega nevladnega sektorja« vpeljujemo e-novice s ciljem vzpostavitve vsebinske mreže NVO na področju raziskovanja in znanosti.ist1_5735967-jigsaw-puzzle

Poslanstvo 14-dnevnih MINVO eNovic:

Vpeljujemo s ciljem intenzivnejšega mreženja, medsebojnega spoznavanja NVO ter predstavitve idej in priložnosti NVO na področju dela vsebinske mreže.

Cilji 14-dnevnih MINVO eNovic:

  1. 1. Informiranje, mreženje, sodelovanje ter povezovanje nevladnih organizacij iz istega vsebinskega področja;
  2. 2. Zagotavljanje usposabljanj/izobraževanj za člane mreže ter nevladne organizacije, ki delujejo na istih vsebinskih področjih;
  3. 3. Krepitev civilnega dialoga na nacionalni in/ali EU ravni ter vzpostavljanje podpornega okolja za prenos javnih nalog in pooblastil v izvajanje nevladnim organizacijam;
  4. 4. Promocija vsebinskega področja, javnih politik, programov ter skupnih aktivnosti vsebinske NVO mreže z namenom ozaveščanja širše ter posebnih javnosti/ciljnih skupin (mediji, gospodarstvo, javna uprava) o ključnih razvojnih vprašanjih ter vlogi in pomenu NVO;
  5. 5. Usposabljanje in izobraževanje za zaposlene in prostovoljce prijavitelja z namenom večje usposobljenosti za izvajanje splošno koristnih nalog NVO.
 
Javni razpis za sofinanciranje izdajanja poljudno-znanstvenih periodičnih publikacij v letu 2011
Prispeval Administrator    Sreda, 10 November 2010 22:02    PDF natisni E-pošta

Naziv: Javni razpis za sofinanciranje izdajaimage_26_lnja  poljudno-znanstvenih periodičnih publikacij v letu 2011 (oznaka: JR11-PPP-2011)
Razpisnik: Javna agencija za knjigo Republike Slovenije
Predmet javnega razpisa: Sofinanciranje izdajanja periodičnih publikacij s poljudno-znanstveno vsebino, ki so pomembne za prenos spoznanj v izobraževanje; izdajanja  poljudno-znanstvenih  periodičnih  publikacij,  namenjenih  širjenju  ter dvigu splošne znanstvene kulture.
Rok za oddajo prijav: 29.11.2010
Več o razpisu preberite tukaj.

Preberite več.

Zadnjič posodobljeno ( Sreda, 10 November 2010 22:07 )
 
Vabilo na izobraževanje za mednarodno poslovanje
Prispeval Administrator    Sreda, 10 November 2010 21:09    PDF natisni E-pošta

JAPTI v letu 2011 nadaljuje s četrto generacijo izobraževanja za mednarodno poslovanje. japtiIzvaja ga skupaj z ITM Worldwide Foundation in Swedish Trade Council ter s svetovno priznanimi predavatelji.

Priponke:
Prenesi to datoteko (ITMvabilo2011.doc)Vabilo ITM + Prijavnica[ ]1630 Kb
Zadnjič posodobljeno ( Sreda, 10 November 2010 21:29 )
 
Ministrstvo za gospodarstvo: PREODSTAVITEV GROZDA OBRAMBNE INDUSTRIJE SLOVENIJE, O ZVEZI NATO
Prispeval Administrator    Sreda, 10 November 2010 19:23    PDF natisni E-pošta
Uporabniška ocena: / 1
SkromnoOdlično 

Gospodarsko interesno združenje Grozd obrambne industrije Slovenije je 3.11.2010 natoorganiziralo predstavitev, z namenom seznanitve podjetij o možnostih slovenskih podjetij za dobavo svojih izdelkov in storitev zvezi Nato in sodelovanja na njenih razpisih. Na predstavitvi je aktivno sodelovalo tudi Ministrstvo za gospodarstvo, Direktorat za ekonomske odnose s tujino, ki je podalo informacijo o razpisih zveze Nato in vpisu v register dobaviteljev Nato agencij. Predstavitev dobite v priponki spodaj!

Priponke:
Prenesi to datoteko (NATO.ppt)Nato predstavitev[ ]507 Kb
Zadnjič posodobljeno ( Sreda, 10 November 2010 21:28 )
 
Brezplačna svetovanja na tehnološkem stičišču
Prispeval Administrator    Sreda, 10 November 2010 21:35    PDF natisni E-pošta

JAPTI v sodelovanju z Enterprise Europe Network organizira prvo sticisceTehnološko stičišče v sklopu 5. Slovenskega foruma inovacij. Namen tehnološkega stičišča je omogočiti strokovno tehnično-tehnološko svetovanje po principu "ena na ena". Svetovanje je brezplačno.

Zadnjič posodobljeno ( Sreda, 10 November 2010 21:43 )
 
Poziv programa vseživljenjsko učenje
Prispeval Administrator    Sreda, 10 November 2010 19:37    PDF natisni E-pošta

Ponovno je izšel splošni poziv programa Vseživljenjsko učenje. Vimage_20_m okviru programa se financirajo različne aktivnosti, od poklicnih in študijskih izmenjav, študijskih obiskov ter mreženja pa do razvoja novih učnih vsebin ter inovativnih učnih pristopov.

Zadnjič posodobljeno ( Sreda, 10 November 2010 21:29 )
 
Ministrstvo za gospodarstvo: SEZNAM BLAGA ZA UKINITEV UVOZNE CARINSKE DAJATVE
Prispeval Administrator    Sreda, 10 November 2010 19:15    PDF natisni E-pošta

V obravnavi je nov seznam 146-tih zahtevkov  držav članic EU, za ukinitev carinskih dajateveu_carine, ki se obračunavajo pri uvozu surovin in polproizvodov, ki so po poreklu iz tretjih držav. Preberite več.

Zadnjič posodobljeno ( Sreda, 10 November 2010 21:28 )
 


Stran 8 od 8

MVZT

Ministrstvo za visoko šolstvo znanost in tehnologijo opravlja naloge na področjih visokega šolstva, raziskovalne dejavnosti, tehnologije, meroslovja in pospeševanja informacijske družbe na področjih, ki ne sodijo v delovna področja drugih ministrstev, in usklajevanja dela na področju informacijske družbe. Najbolj navezujoča direktorata za naš portal sta direktorat za znanost ter direktorat za tehnologijo.

http://www.mvzt.gov.si/

ZSIS

Zveza strojnih inženirjev Slovenije (ZSIS, Zveza) je zveza društev s področja strojništva. Društva se v Zvezo vključujejo na osnovi skupnih interesov in zakona o društvih. Vizija Zveze je postati in obdržati prepoznavno vlogo stroke, prakse in znanosti na področju strojništva in vseh iz tega razvitih področij. Poslanstvo Zveze je promocija, razvoj, izobraževanje in izmenjava izkušenj med društvi in njihovimi člani.

http://www.zveza-zsis.si/

TIA

Javna agencija za tehnološki razvoj Republike Slovenije (TIA) nastopa v pravnem prometu v svojem imenu in za svoj račun v okviru zakonov in s sklepom o ustanovitvi določenih nalog. TIA opravlja strokovne, razvojne in izvršilne naloge na področju pospeševanja tehnološkega razvoja in inovativnosti v skladu s sprejetim nacionalnim raziskovalnim in razvojnim programom.

http://www.tia.si