NIZKONAPETOSTNE ELEKTRIČNE INŠTALACIJE - Tehnična regulativa - 2. del (Sistemi električnih inštalacij)
Prispeval Administrator    Torek, 01 Junij 2010 00:00    PDF natisni E-pošta
Uporabniška ocena: / 0
SkromnoOdlično 

Vsebinaimage_19_m

Ministrstvo za okolje in prostor je junija 2009 izdalo »Pravilnik o zahtevah za nizkonapetostne električne inštalacije v stavbah« ter pripadajočo tehnično smernico, v nadaljevanju TS, »TSG-N-002:2009 Nizkonapetostne električne inštalacije«. Tako Pravilnik kakor TS prinašata kar nekaj novosti in zahtev s področja načrtovanja, izvajanja, vzdrževanja in preverjanja električnih inštalacij, ki jih je potrebno upoštevati.

Na izobraževanju bo predstavljena nova TS, in sicer prvi del smernice. Izobraževanje je namenjeno podrobnejšemu spoznavanju:

• varnostnih sistemov,
• varnostnega napajanja, kot so baterijski rezervni viri ali diesel električni agregati,
• pregledov,
• preskusov,
• meritev.

Po novem pravilniku je potrebno posebno pozornost posvetiti preverjanju električnih inštalacij. Vsem, ki se ukvarjajo s preverjanjem inštalacij, je v veliko pomoč lahko tudi odgovarjajoči standard, kot vodilo pri izvedbi postopkov preverjanja. Posebno pozornost standard posveča dokumentaciji, s katero se preverjanje inštalacij zaključi in ki prikaže stanje nizkonapetostne električne inštalacije. Standardi so v TS navedeni kot referenčni dokumenti. Podajajo podrobnejše informacije, navodila in zahteve za posamezna področja.

Predavatelji

Marko KOTNIK, univ.dipl.inž.el. - DDC d.o.o
Drago PAVLIČ, univ.dipl.inž.el. - ESOTECH d.d. VELENJE

Datum
10.6.2010

Lokacija
IZS, Jarška cesta 10b, Ljubljana

Program izobraževanja
13:00 1. Izbira in namestitev električne opreme [Marko KOTNIK, univ.dipl.inž.el. - DDC d.o.o]
14:10 2. Dimenzioniranje vodnikov [Drago PAVLIČ, univ.dipl.inž.el. - ESOTECH d.d. VELENJE]
15:20 3. Odmor
15:40 4. Načrtovanje inštalacij informacijske tehnologije - energetski del [Marko KOTNIK, univ.dipl.inž.el. - DDC d.o.o]
16:50 5. Pregledi, preskusi, meritve [Drago PAVLIČ, univ.dipl.inž.el. - ESOTECH d.d. VELENJE]

Opis
Udeleženci izobraževanja bodo prejeli potrdilo o udeležbi na seminarju.
V skladu s Pravilnikom o dodatnem prostovoljnem strokovnem izpopolnjevanju članov IZS je izobraževanju dodeljenih 4 točke.

Kotizacija
Kotizacija na izobraževanju za člane Inženirske zbornice Slovenije znaša 80,00 EUR z vštetim DDV.
Za zaposlene v podjetjih, ki so vpisana v seznam projektivnih in geodetskih podjetji, ki ga vodimo na Inženirski zbornici Slovenije, ki niso člani IZS, znaša kotizacija 120,00 EUR z vštetim DDV, za ostale udeležence pa znaša kotizacija 200,00 EUR z vštetim DDV.
Račun za plačilo kotizacije bomo izstavili po opravljenem izobraževanju.
Skrajni rok za morebitno odpoved (pisno) je štiri dni pred izobraževanjem tako za člane IZS kot tudi za ostale prijavljene. Če se boste odjavili kasneje ali če se ne boste odjavili, vam bomo zaračunali stroške kotizacije.

Več>>
Kliknite tukaj...

Zadnjič posodobljeno ( Torek, 01 Junij 2010 12:40 )
 

Za dodajanje komentarjev je potrebna registracija oziroma prijava v portal MINVO!

MVZT

Ministrstvo za visoko šolstvo znanost in tehnologijo opravlja naloge na področjih visokega šolstva, raziskovalne dejavnosti, tehnologije, meroslovja in pospeševanja informacijske družbe na področjih, ki ne sodijo v delovna področja drugih ministrstev, in usklajevanja dela na področju informacijske družbe. Najbolj navezujoča direktorata za naš portal sta direktorat za znanost ter direktorat za tehnologijo.

http://www.mvzt.gov.si/

ZSIS

Zveza strojnih inženirjev Slovenije (ZSIS, Zveza) je zveza društev s področja strojništva. Društva se v Zvezo vključujejo na osnovi skupnih interesov in zakona o društvih. Vizija Zveze je postati in obdržati prepoznavno vlogo stroke, prakse in znanosti na področju strojništva in vseh iz tega razvitih področij. Poslanstvo Zveze je promocija, razvoj, izobraževanje in izmenjava izkušenj med društvi in njihovimi člani.

http://www.zveza-zsis.si/

TIA

Javna agencija za tehnološki razvoj Republike Slovenije (TIA) nastopa v pravnem prometu v svojem imenu in za svoj račun v okviru zakonov in s sklepom o ustanovitvi določenih nalog. TIA opravlja strokovne, razvojne in izvršilne naloge na področju pospeševanja tehnološkega razvoja in inovativnosti v skladu s sprejetim nacionalnim raziskovalnim in razvojnim programom.

http://www.tia.si