ZGS
PDF natisni E-pošta
Zveza geografov Slovenije: Zveza geografov Slovenije (prej Zveza geografskih društev Slovenije) je krovna stanovska organizacija slovenskih geografov.

Ime zveze in Logotip:

Zveza geografov Slovenije

http://zgds.zrc-sazu.si/

zgs

Sedež zveze:  

ZGS - Zveza geografov Slovenije

Aškerčeva cesta 2

SI-1000 Ljubljana

Slogan zveze:

Zveza geografov Slovenije (prej Zveza geografskih društev Slovenije) je krovna stanovska organizacija slovenskih geografov.

Kratek opis zveze:

Zveza geografov Slovenije (prej Zveza geografskih društev Slovenije) je krovna stanovska organizacija slovenskih geografov. Ustanovljena je bila že leta 1922 in je zato eno najstarejših strokovnih društev v Sloveniji. Za zasluge pri razvijanju in bogatitvi slovenske znanosti jo je 1998 takratni predsednik države Milan Kučan nagradil z državnim odlikovanjem.

Člani ZGS so samostojna geografska in sorodna društva. Njihova skupna naloga je razvijati društveno dejavnosti na eni in krepiti geografijo kot znanost na drugi strani. Aktivnosti obsegajo strokovna predavanja, priprava didaktičnega gradiva, organiziranje strokovnih ekskurzij po Sloveniji in bližnji okolici.

Ključne dejavnosti:

koordinira delovanje regionalnih geografskih društev,

podpira znanstveno raziskovanje,

spodbuja in usmerja nove prijeme na didaktičnem področju,

organizira znanstvene in strokovne konference, predavanja, in terensko delo,

spodbuja in razvija mednarodno znanstveno sodelovanje,

skrbi za znanstvene in strokovne publikacije.

Naši člani so usposobljeni na področju:

Geografije

Koordiniranja, podpiranja ter spodbujanja medsebojnega sodelovanja

Kaj bi o svoji zvezi še radi izpostavili?

V okviru delovanja vsebinske mreže pričakujemo izvajanje naslednjih aktivnosti, kot so varstvo okolja ter regionalno planiranje.

Kontakt:

Predsednik:

Matej Gabrovec

Telefon:

+386 1 470 63 64

E-pošta:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.
Spletna stran:

http://zgds.zrc-sazu.si/

 

MVZT

Ministrstvo za visoko šolstvo znanost in tehnologijo opravlja naloge na področjih visokega šolstva, raziskovalne dejavnosti, tehnologije, meroslovja in pospeševanja informacijske družbe na področjih, ki ne sodijo v delovna področja drugih ministrstev, in usklajevanja dela na področju informacijske družbe. Najbolj navezujoča direktorata za naš portal sta direktorat za znanost ter direktorat za tehnologijo.

http://www.mvzt.gov.si/

ZSIS

Zveza strojnih inženirjev Slovenije (ZSIS, Zveza) je zveza društev s področja strojništva. Društva se v Zvezo vključujejo na osnovi skupnih interesov in zakona o društvih. Vizija Zveze je postati in obdržati prepoznavno vlogo stroke, prakse in znanosti na področju strojništva in vseh iz tega razvitih področij. Poslanstvo Zveze je promocija, razvoj, izobraževanje in izmenjava izkušenj med društvi in njihovimi člani.

http://www.zveza-zsis.si/

TIA

Javna agencija za tehnološki razvoj Republike Slovenije (TIA) nastopa v pravnem prometu v svojem imenu in za svoj račun v okviru zakonov in s sklepom o ustanovitvi določenih nalog. TIA opravlja strokovne, razvojne in izvršilne naloge na področju pospeševanja tehnološkega razvoja in inovativnosti v skladu s sprejetim nacionalnim raziskovalnim in razvojnim programom.

http://www.tia.si