Nizkonapetostne električne inštalacije - Tehnična smernica TSG-N-002:2009 - 1. del
Prispeval Administrator    Sreda, 12 Maj 2010 00:00    PDF natisni E-pošta
Uporabniška ocena: / 0
SkromnoOdlično 

Vsebinaproject_small_4

Ministrstvo za okolje in prostor je junija 2009 izdalo »Pravilnik o zahtevah za nizkonapetostne električne inštalacije v stavbah « ter pripadajočo tehnično smernico, v nadaljevanju TS, »TSG-N-002:2009 Nizkonapetostne električne inštalacije«. Tako Pravilnik kakor TS prinašata kar nekaj novosti in zahtev s področja načrtovanja, izvajanja, vzdrževanja in preverjanja električnih inštalacij, ki jih je potrebno upoštevati.

Na izobraževanju bo predstavljena nova TS, in sicer prvi del smernice. Izobraževanje je namenjeno podrobnejšemu spoznavanju:

• posameznih področij, ki jih obravnava TS (faza načrtovanja, faza izvajanja, vključno z namenom in področjem uporabe TS),
• sistemov električnih instalacij glede na ozemljitveni sistem in temeljne zahteve za projektiranje,
• razlik med posameznimi sistemi in njihovo uporabo,
• zaščitnih ukrepov v posameznih sistemih,
• dimenzioniranja vodnikov,
• ustreznega izbora zaščitnih in stikalnih naprav,
• zaščite pred električnim udarom,
• zaščite pred preobremenitvijo vodnikov in
• zaščite pred kratkim stikom. Pomemben del TS so tudi referenčni dokumenti — standardi, v katerih so podane podrobnejše informacije, navodila in zahteve za posamezno področje.

Tako bodo na seminarju predstavljene tudi vsebine posameznih standardov, na katere se sklicuje TS pri obravnavanem področju. Glede na to, da v sami TS niso bile upoštevane vse novosti, ki so zapisane v standardih, bodo na seminarju podane tudi tovrstne informacije. Pri predstavitvi vsebine TS bodo predavatelji opozorili tudi na trenutno stanje tehnike in odstopanje TS od veljavnih slovenskih standardov.

Predavatelji

Marko KOTNIK, univ.dipl.inž.el. - JRS d.d. LJUBLJANA
Drago PAVLIČ, univ.dipl.inž.el. - ESOTECH d.d. VELENJE

Datum
20.5.2010

Lokacija
IZS, Jarška cesta 10b, Ljubljana

Program izobraževanja

10:00 Sistemi električnih inštalacij in njihovo dimenzioniranje
Marko KOTNIK, univ.dipl.inž.el. - JRS d.d. LJUBLJANA
13:30 Sistemi električnih inštalacij in ustrezna izbira zaščitnih ukrepov
Drago PAVLIČ, univ.dipl.inž.el. - ESOTECH d.d. VELENJE

Opis
Udeleženci izobraževanja bodo prejeli potrdilo o udeležbi na seminarju.
V skladu s Pravilnikom o dodatnem prostovoljnem strokovnem izpopolnjevanju članov IZS je izobraževanju dodeljenih 5 točk.

Kotizacija
Kotizacija na izobraževanju za člane Inženirske zbornice Slovenije znaša 80,00 EUR z vštetim DDV.
Za zaposlene v podjetjih, ki so vpisana v seznam projektivnih in geodetskih podjetji, ki ga vodimo na Inženirski zbornici Slovenije, ki niso člani IZS, znaša kotizacija 120,00 EUR z vštetim DDV, za ostale udeležence pa znaša kotizacija 200,00 EUR z vštetim DDV.
Račun za plačilo kotizacije bomo izstavili po opravljenem izobraževanju.
Skrajni rok za morebitno odpoved (pisno) je štiri dni pred izobraževanjem tako za člane IZS kot tudi za ostale prijavljene. Če se boste odjavili kasneje ali če se ne boste odjavili, vam bomo zaračunali stroške kotizacije.

Več>>
Kliknite tukaj...

Zadnjič posodobljeno ( Ponedeljek, 05 April 2010 11:58 )
 

Za dodajanje komentarjev je potrebna registracija oziroma prijava v portal MINVO!

MVZT

Ministrstvo za visoko šolstvo znanost in tehnologijo opravlja naloge na področjih visokega šolstva, raziskovalne dejavnosti, tehnologije, meroslovja in pospeševanja informacijske družbe na področjih, ki ne sodijo v delovna področja drugih ministrstev, in usklajevanja dela na področju informacijske družbe. Najbolj navezujoča direktorata za naš portal sta direktorat za znanost ter direktorat za tehnologijo.

http://www.mvzt.gov.si/

ZSIS

Zveza strojnih inženirjev Slovenije (ZSIS, Zveza) je zveza društev s področja strojništva. Društva se v Zvezo vključujejo na osnovi skupnih interesov in zakona o društvih. Vizija Zveze je postati in obdržati prepoznavno vlogo stroke, prakse in znanosti na področju strojništva in vseh iz tega razvitih področij. Poslanstvo Zveze je promocija, razvoj, izobraževanje in izmenjava izkušenj med društvi in njihovimi člani.

http://www.zveza-zsis.si/

TIA

Javna agencija za tehnološki razvoj Republike Slovenije (TIA) nastopa v pravnem prometu v svojem imenu in za svoj račun v okviru zakonov in s sklepom o ustanovitvi določenih nalog. TIA opravlja strokovne, razvojne in izvršilne naloge na področju pospeševanja tehnološkega razvoja in inovativnosti v skladu s sprejetim nacionalnim raziskovalnim in razvojnim programom.

http://www.tia.si