Kako učinkovito obvladovati GOI projekte od zasnove do izvedbe
Prispeval Administrator    Sreda, 20 Januar 2010 08:36    PDF natisni E-pošta
Uporabniška ocena: / 1
SkromnoOdlično 

Vsebinaproject_small_2

Velika večina (večjih) slovenskih GOI projektov se odvija na izredno nizkem organizacijskem nivoju, kar povzroča velike odmike od načrtovanih ciljev kvalitete, terminov in stroškov izvedbe. Kakšen organizacijski pristop lahko obvladuje oz. zmanjšuje velikost teh odmikov?

V fazi projektiranja modelirajo sodobni arhitekti projekte z inteligentnimi gradbenimi elementi. Tako omogočijo učinkovit prehod od "ročnega" načina določanja količin gradbenih elementov na projektu k avtomatskemu. Ta avtomatizem je izredno pomemben zaradi nenehnega vsebinskega in oblikovnega prilagajanja željam naročnika, v vseh življenjskih fazah projekta.

Pri načrtovanju izvedbe projekta je pomembno, da na enostaven, učinkovit način ovrednotimo stroške podjetja , ki temeljijo na izbrani kvaliteti, tehnologiji in načrtovanih rokih izvedbe. Kvalitetno načrtovanje stroškov izvedbe projekta temelji na uporabi obsežnih zbirk podatkov, ki omogočajo načrtovalcu stroškov poljubno tehnološko, censko in terminsko modeliranje projekta.

Dobro spremljanje izvedbe projekta temelji na dobri, pregledni primerjavi načrtovane porabe virov z dejansko izmerjeno porabo virov na projektu, skladno z obsegom izvedbenih del in obdobni primerjavi predvidenega časovnega odvijanja del na projektu z dejanskim potekom del.

Predavatelja
mag. Stanislav Berce, informatike,
Best d.o.o.

Rafko Napast, univ.dipl.inž.arh.,
Arhiveda d.o.o.

Datum
26.1.2010

Lokacija
IZS, Jarška cesta 10b, Ljubljana

Trajanje izobraževanja
od 12.00 do 15.00 ure

Kotizacija
Člani IZS: 40 evrov z DDV
Projektivna in geodetska podjetja s seznama IZS: 60 evrov z DDV
Ostali 100,00 evrov z DDV

Več>>
Kliknite tukaj...

Zadnjič posodobljeno ( Petek, 22 Januar 2010 14:35 )
 

Za dodajanje komentarjev je potrebna registracija oziroma prijava v portal MINVO!

MVZT

Ministrstvo za visoko šolstvo znanost in tehnologijo opravlja naloge na področjih visokega šolstva, raziskovalne dejavnosti, tehnologije, meroslovja in pospeševanja informacijske družbe na področjih, ki ne sodijo v delovna področja drugih ministrstev, in usklajevanja dela na področju informacijske družbe. Najbolj navezujoča direktorata za naš portal sta direktorat za znanost ter direktorat za tehnologijo.

http://www.mvzt.gov.si/

ZSIS

Zveza strojnih inženirjev Slovenije (ZSIS, Zveza) je zveza društev s področja strojništva. Društva se v Zvezo vključujejo na osnovi skupnih interesov in zakona o društvih. Vizija Zveze je postati in obdržati prepoznavno vlogo stroke, prakse in znanosti na področju strojništva in vseh iz tega razvitih področij. Poslanstvo Zveze je promocija, razvoj, izobraževanje in izmenjava izkušenj med društvi in njihovimi člani.

http://www.zveza-zsis.si/

TIA

Javna agencija za tehnološki razvoj Republike Slovenije (TIA) nastopa v pravnem prometu v svojem imenu in za svoj račun v okviru zakonov in s sklepom o ustanovitvi določenih nalog. TIA opravlja strokovne, razvojne in izvršilne naloge na področju pospeševanja tehnološkega razvoja in inovativnosti v skladu s sprejetim nacionalnim raziskovalnim in razvojnim programom.

http://www.tia.si