Mednarodna konferenca o perspektivah centrov odličnosti "Raziskovalna politika v okviru evropske kohezijske politike"
Prispeval Administrator    PDF natisni E-pošta
Uporabniška ocena: / 85
SkromnoOdlično 

image_10_l17.-18.11.2011
MEDNARODNA KONFERENCA O PERSPEKTIVAH CENTROV ODLIČNOSTI "RAZISKOVALNA POLITIKA V OKVIRU EVROPSKE KOHEZIJSKE POLITIKE"

Brdo pri Kranju, Kongresni center

Služba Vlade RS za lokalno samoupravo in regionalno politiko in Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo organizirata mednarodno konferenco o sedanjih in prihodnjih perspektivah centrov odličnosti z naslovom "RAZISKOVALNA POLITIKA V OKVIRU EVROPSKE KOHEZIJSKE POLITIKE"

Mednarodna konferenca bo 17. in 18. novembra 2011 v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju.

Otvoritve konference se bodo  17. 11. 2011 ob 9.00 uri udeležili in udeležence konference nagovorili:
- dr. Igor Lukšič, minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo,
- mag. Bojan Suvorov, državni sekretar Službe Vlade RS za lokalno samoupravo in regionalno politiko,
- g. Georgios Yannoussis, direktor Generalnega direktorata Evropske komisije za regionalno politiko.

 

Po končanih pozdravnih nagovorih bodo dr. Lukšič, mag. Suvorov in g. Yannoussis v preddverju dvorane podali IZJAVE ZA MEDIJE (predvidoma ob 9. 30 uri).

Izjavam za medije bo sledil slavnostni PODPIS SPORAZUMA O ZAUPNOSTI, ki ga bosta podpisali predsednica klastra za medicinski in ekološki instrumentalni inženiring in biotehnologije iz Sant Petersburga, dr. Marina Girina, in poslovna direktorica Centra odličnosti za integrirane pristope v kemiji in biologiji proteinov CIPKEBIP iz Ljubljane, dr. Livija Tušar. Na podlagi sporazuma se bodo predstavniki obeh institucij dogovorili o skupnih raziskovalnih projektih oziroma o možnostih skupne izvedbe prenosa znanja v proizvodnjo.

V klaster iz Sant Petersburga je vključenih 85 podjetij s približno 5000 zaposlenimi, letni promet vključenih podjetij pa znaša 7 milijard rubljev. Na drugi strani ima CIPKEBIP 10 ustanoviteljev – 5 podjetij (Lek d.d., Medis d.o.o., Acies Bio d.o.o., TikhePharma d.o.o. in Jenko d.o.o.) in 5 raziskovalnih institucij (Institut Jožef Stefan, Univerza v Ljubljani z medicinsko in Biotehniško fakulteto, Univerza v Mariboru z Medicinsko fakulteto, Zavod za zdravstveno varstvo Maribor in Univerzitetni klinični center v Ljubljani). CIPKEBIP, kjer je trenutno zaposlenih 29 raziskovalcev, se do konca leta 2013 v 85 odstotkih financira iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj, 15 odstotkov sredstev za njegovo dejavnost pa je prispevalo Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo.

 

MVZT

Ministrstvo za visoko šolstvo znanost in tehnologijo opravlja naloge na področjih visokega šolstva, raziskovalne dejavnosti, tehnologije, meroslovja in pospeševanja informacijske družbe na področjih, ki ne sodijo v delovna področja drugih ministrstev, in usklajevanja dela na področju informacijske družbe. Najbolj navezujoča direktorata za naš portal sta direktorat za znanost ter direktorat za tehnologijo.

http://www.mvzt.gov.si/

ZSIS

Zveza strojnih inženirjev Slovenije (ZSIS, Zveza) je zveza društev s področja strojništva. Društva se v Zvezo vključujejo na osnovi skupnih interesov in zakona o društvih. Vizija Zveze je postati in obdržati prepoznavno vlogo stroke, prakse in znanosti na področju strojništva in vseh iz tega razvitih področij. Poslanstvo Zveze je promocija, razvoj, izobraževanje in izmenjava izkušenj med društvi in njihovimi člani.

http://www.zveza-zsis.si/

TIA

Javna agencija za tehnološki razvoj Republike Slovenije (TIA) nastopa v pravnem prometu v svojem imenu in za svoj račun v okviru zakonov in s sklepom o ustanovitvi določenih nalog. TIA opravlja strokovne, razvojne in izvršilne naloge na področju pospeševanja tehnološkega razvoja in inovativnosti v skladu s sprejetim nacionalnim raziskovalnim in razvojnim programom.

http://www.tia.si