VII. Konferenca slovenskih znanstvenikov in gospodarstvenikov iz sveta in Slovenije
PDF natisni E-pošta
Uporabniška ocena: / 3
SkromnoOdlično 
V A B I L O conference_table

Spoštovani!

Vljudno Vas vabimo, da se udeležite VII. Konference slovenskih znanstvenikov in gospodarstvenikov iz sveta in Slovenije, ki bo potekala 12. in 13. oktobra 2011 v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije (GZS), Dimičeva 13, v Ljubljani.

Konferenco organiziramo kot nadaljevanje sklopa strokovnih srečanj slovenskih strokovnjakov doma in po svetu, ki jih pri Svetovnem slovenskem kongresu pripravljamo že več kot desetletje. Z načrtovanimi srečanji želimo vzpostaviti in navezati stalne stike in medsebojno oplemenititi strokovne
in podjetniške odnose ter jih obogatiti z izkušnjami naših uspešnih rojakov po svetu.image003

Konferenca je odprtega tipa, udeležba na njej brezplačna, vsak prijavljeni udeleženec pa bo prejel tudi zbornik s kratkimi življenjepisi predavateljev in izvlečki predavanj. Vabljeni, da sodelujete s svojimi vprašanji ali komentarji v času, ki bo na voljo za razpravo.

Na tokratnem srečanju želimo izpostaviti:
• vlogo in pomen znanstvenih raziskav in tehnološkega razvoja v gospodarstvu
• organizacijo znanstvene sfere, pomen EU integracij in strategije RS
• znanstvene dosežke rojakov iz sveta
• tematike povezane s kemijo in mednarodnim letom kemije

Priložen je preliminarni program iz katerega boste lahko razbrali, da bo med sodelujočimi predavatelji veliko uspešnih Slovencev iz tujine in domovine, ki bodo predstavili svoje dosežke in delo.

Za lažjo organizacijo dogodka zbiramo prijave na naši spletni strani www.slokongres.com ali po telefonu (+386) 1 24 28 550.

Na svidenje na srečanju!

dr. Boris Pleskovič,image004predsednik Svetovnega slovenskega kongresa

Konferenco pripravljamo v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije, Slovensko znanstveno fundacijo, Kemijskim inštitutom, Fakulteto za kemijsko industrijo v Ljubljani, Institutom Jožef Stefan in Zvezo inženirjev Slovenije.

Priponke:
Prenesi to datoteko (programZN11.pdf)Preliminarni program[ ]397 Kb
 

MVZT

Ministrstvo za visoko šolstvo znanost in tehnologijo opravlja naloge na področjih visokega šolstva, raziskovalne dejavnosti, tehnologije, meroslovja in pospeševanja informacijske družbe na področjih, ki ne sodijo v delovna področja drugih ministrstev, in usklajevanja dela na področju informacijske družbe. Najbolj navezujoča direktorata za naš portal sta direktorat za znanost ter direktorat za tehnologijo.

http://www.mvzt.gov.si/

ZSIS

Zveza strojnih inženirjev Slovenije (ZSIS, Zveza) je zveza društev s področja strojništva. Društva se v Zvezo vključujejo na osnovi skupnih interesov in zakona o društvih. Vizija Zveze je postati in obdržati prepoznavno vlogo stroke, prakse in znanosti na področju strojništva in vseh iz tega razvitih področij. Poslanstvo Zveze je promocija, razvoj, izobraževanje in izmenjava izkušenj med društvi in njihovimi člani.

http://www.zveza-zsis.si/

TIA

Javna agencija za tehnološki razvoj Republike Slovenije (TIA) nastopa v pravnem prometu v svojem imenu in za svoj račun v okviru zakonov in s sklepom o ustanovitvi določenih nalog. TIA opravlja strokovne, razvojne in izvršilne naloge na področju pospeševanja tehnološkega razvoja in inovativnosti v skladu s sprejetim nacionalnim raziskovalnim in razvojnim programom.

http://www.tia.si