EESTEC
PDF natisni E-pošta
Poglavitni cilj EESTEC International-a je razvoj mednarodnih povezav in izmenjav študentov.

Ime društva in Logotip:

EESTEC

www.eestec-lj.org

eestec

Sedež društva:  

Združenje študentov elektrotehnike in računalništva – EESTEC

ŠOU – mednarodna pisarna | Kersnikova 4

SI-1000 Ljubljana

Slogan društva:

Poglavitni cilj EESTEC International-a je razvoj mednarodnih povezav in izmenjav študentov.

Kratek opis društva:

EESTEC International je krovna organizacija vseh LC-jev (Local Committee) po Evropi. Od leta 1995 ima EESTEC International sedež v Zurichu, Švici. Leta 2002 so sedež organizacije preselili v Nizozemsko, Delft. Zaenkrat EESTEC International združuje 39 lokalnih komitejev, v 33 državah. Poglavitni cilj EESTEC International-a je razvoj mednarodnih povezav in izmenjav študentov. Izmenjava idej in znanj med študenti je mogoča skozi delavnice (t.i. workshops). EESTEC tudi promovira in spodbuja mednarodne karierne poti in službe v tujini. Npr.; eden izmed projektov ki so v teku, je vzpostaviti podatkovno bazo vseh mladih inženirjev in študentov, tako da lahko podjetja iz vse Evrope čim lažje najdejo primeren kader za njihovo podjetje.

Ključne dejavnosti:

Delavnice (najbolj pomembna dejavnost društva, predstavitev podjetij in strokovne vaje, spoznavanje novih tehnologij).

Izmenjave (študentje lokalnih komitejev obiskujejo lokalne komiteje po Evropi. S tem se dviguje mednarodna zavest, kulturno osveščanje in kovanje novih prijateljstev.).

Kongres (letno srečanje vseh LC-jev iz Evrope, določitev smernic in vizije EESTEC-a in revizija dejavnosti preteklega leta, izvolitev predsedstva).

Naši člani so usposobljeni na področju:

Vseh zgoraj podrobneje naštetih dejavnosti.

Kaj bi o svojem društvu še radi izpostavili?

/

Kontakt:

Predsednik:

Kontakt:

David Jeras

Damjan Vester

Gsm:

+386 40 193 536

E-pošta:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Spletna stran:

http://www.eestec.net
http://www.eestec-lj.org

 

MVZT

Ministrstvo za visoko šolstvo znanost in tehnologijo opravlja naloge na področjih visokega šolstva, raziskovalne dejavnosti, tehnologije, meroslovja in pospeševanja informacijske družbe na področjih, ki ne sodijo v delovna področja drugih ministrstev, in usklajevanja dela na področju informacijske družbe. Najbolj navezujoča direktorata za naš portal sta direktorat za znanost ter direktorat za tehnologijo.

http://www.mvzt.gov.si/

ZSIS

Zveza strojnih inženirjev Slovenije (ZSIS, Zveza) je zveza društev s področja strojništva. Društva se v Zvezo vključujejo na osnovi skupnih interesov in zakona o društvih. Vizija Zveze je postati in obdržati prepoznavno vlogo stroke, prakse in znanosti na področju strojništva in vseh iz tega razvitih področij. Poslanstvo Zveze je promocija, razvoj, izobraževanje in izmenjava izkušenj med društvi in njihovimi člani.

http://www.zveza-zsis.si/

TIA

Javna agencija za tehnološki razvoj Republike Slovenije (TIA) nastopa v pravnem prometu v svojem imenu in za svoj račun v okviru zakonov in s sklepom o ustanovitvi določenih nalog. TIA opravlja strokovne, razvojne in izvršilne naloge na področju pospeševanja tehnološkega razvoja in inovativnosti v skladu s sprejetim nacionalnim raziskovalnim in razvojnim programom.

http://www.tia.si