EDUCA - Nepovratna sredstva EU - prijava projektov na razpise
Prispeval Administrator    Torek, 07 Junij 2011 19:00    PDF natisni E-pošta
Uporabniška ocena: / 4
SkromnoOdlično 

EDUCA - Nepovratna sredstva EU - prijava projektov na razpise
Termin: 28.06.2011 1 dan 9.-16. ure Lokacija: Agencija POTI Stegne 7 Ljubljana

Več informacij>>

S pridružitvijo Slovenije k Evropski uniji so slovenske organizacije pridobile možnost sodelovanja na različnih programih EU, ki razpisujejo nepovratna sredstva za izvedbo različnih projektov. Kljub temu pa je ta možnost še premalo izkoriščena, saj pogosto prevladuje občutek, da organizacije nimajo na voljo dovolj informacij, da je priprava projekta preveč kompleksna ter da se samo delo na projektu ne izplača.

Največje medijske pozornosti so bili sicer - vsaj v slovenski javnosti - deležni strukturni skladi, vendar so komunitarni programi tisti, k iso lahko za slovenska podjetja ravno tako zelo zanimivi. Delavnica se bo zato osredotočila izključno na prestavitev komunitarnih programov in njihove notranje logike ter na načine, kako priti do obsežnih nepovratnih sredstev, ki jih ponuja EU. To so programi, ki se prijavljajo direktno na Evropsko komisijo (v br /uselj), navadno se pišejo v angleškem jeziku, zahtevajo mednarodne partnerje (in navadno nudijo več denarja kot recimo slovenski nacionalni razpisi). Seveda se bomo na delavnici dotaknili tudi nacionalnih razpisov, vendar bolj v splošnem.V okviru delavnice bodo tako v teoriji kot na praktičnih primerih podane ključne in najbolj relevantne informacije o tem:
  • - kje in kako iskati ustrezne razpise za potencialni projekt,
  • - kako najti prave partnerje za izvedbo projekta,
  • - kako pripraviti učinkovit delovni program in finančno konstrukcijo projekta ter
  • - katere so najpogostejše napake, ki jih delajo prijavitelji projekta.

Vabljeni

  • - delavci v organizacijah, ki pripravljajo projekte EU ali jih zanima pridobivanje sredstev iz teh virov,
  • - projektni vodje vseh ravni in člani projektnih timov,
  • - vsi, ki se pri svojem delu srečujete z EU projekti in
  • - vsi, ki vas to področje zanima.
Zadnjič posodobljeno ( Torek, 07 Junij 2011 19:03 )
 

MVZT

Ministrstvo za visoko šolstvo znanost in tehnologijo opravlja naloge na področjih visokega šolstva, raziskovalne dejavnosti, tehnologije, meroslovja in pospeševanja informacijske družbe na področjih, ki ne sodijo v delovna področja drugih ministrstev, in usklajevanja dela na področju informacijske družbe. Najbolj navezujoča direktorata za naš portal sta direktorat za znanost ter direktorat za tehnologijo.

http://www.mvzt.gov.si/

ZSIS

Zveza strojnih inženirjev Slovenije (ZSIS, Zveza) je zveza društev s področja strojništva. Društva se v Zvezo vključujejo na osnovi skupnih interesov in zakona o društvih. Vizija Zveze je postati in obdržati prepoznavno vlogo stroke, prakse in znanosti na področju strojništva in vseh iz tega razvitih področij. Poslanstvo Zveze je promocija, razvoj, izobraževanje in izmenjava izkušenj med društvi in njihovimi člani.

http://www.zveza-zsis.si/

TIA

Javna agencija za tehnološki razvoj Republike Slovenije (TIA) nastopa v pravnem prometu v svojem imenu in za svoj račun v okviru zakonov in s sklepom o ustanovitvi določenih nalog. TIA opravlja strokovne, razvojne in izvršilne naloge na področju pospeševanja tehnološkega razvoja in inovativnosti v skladu s sprejetim nacionalnim raziskovalnim in razvojnim programom.

http://www.tia.si