IAESTE
PDF natisni E-pošta
Zveza študentskih društev za mednarodno izmenjavo strokovnih praks študentov tehnike in naravoslovja ter izobraževanje.

Ime zveze in Logotip:

IAESTE

Slovenija

http://iaeste.si/

dtv

Sedež zveze:

IAESTE Slovenija - Zveza študentskih društev za mednarodno izmenjavo strokovnih praks študentov tehnike in naravoslovja ter izobraževanje

Kersnikova 4

SI-1000 Ljubljana

Slogan zveze:

Društvo tehničnih vodij površinsko odkopavanje.

Kratek opis zveze:

Smo del svetovne organizacije IAESTE z več kot 60-letno tradicijo, ki delodajalcem (tako v industriji kot tudi v raziskovalnih ustanovah) omogoča, da pri njih za 6 - 52 tednov študijsko prakso opravljajo študentje s celega sveta, prav tako pa slovenskim študentom omogočamo, da svojo prakso opravljajo skoraj kjerkoli v tujini. Poskrbimo za nastanitev študentov, jim pomagamo in svetujemo pri urejanju vize (če je potrebna) in ostale potrebne dokumentacije ter organiziramo izlete po Sloveniji in druge prostočasne dejavnosti. Ponujamo možnost opravljanja prakse v več kot 80 državah sveta, tudi v državah, kjer je pridobitev delovnih dovoljenj precej težavna. Prisotni smo v Ljubljani in Mariboru, kjer imamo svoje lokalne odbore (LC), v tih dveh mestih je tudi največ delodajalcev, ki ponuja študijsko prakso, svojo dejavnost pa se trudimo izvajati tudi drugod po Sloveniji. Poleg izmenjave praks organiziramo in se udeležujemo tudi dogodkov, kjer se naši člani izobražujejo in motivirajo za delovanje v organizaciji, kjer javnost obveščamo o našem delovanju.

Ključne dejavnosti:

Mednarodna izmenjava študentskih praks s področja tehnike in naravoslovja.

Naši člani so usposobljeni na področju:

Prihajamo z najrazličnejših tehniških in naravoslovnih študijskih smeri, vsi pa smo mednarodno orientirani, imamo izkušnje z organizacijo dogodkov in timskim delom.

Kaj bi o svoji zvezi še radi izpostavili?

Smo neprofitna organizacija, v celoti vodena s strani študentov prostovoljcev, ki omogoča študentom enkratno izkušnjo odhoda na plačano strokovno prakso v tujino s področja tehnike in naravoslovja.

Kontakt:

E-pošta:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

E-pošta:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

E-pošta:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Spletna stran:

http://iaeste.si

 

MVZT

Ministrstvo za visoko šolstvo znanost in tehnologijo opravlja naloge na področjih visokega šolstva, raziskovalne dejavnosti, tehnologije, meroslovja in pospeševanja informacijske družbe na področjih, ki ne sodijo v delovna področja drugih ministrstev, in usklajevanja dela na področju informacijske družbe. Najbolj navezujoča direktorata za naš portal sta direktorat za znanost ter direktorat za tehnologijo.

http://www.mvzt.gov.si/

ZSIS

Zveza strojnih inženirjev Slovenije (ZSIS, Zveza) je zveza društev s področja strojništva. Društva se v Zvezo vključujejo na osnovi skupnih interesov in zakona o društvih. Vizija Zveze je postati in obdržati prepoznavno vlogo stroke, prakse in znanosti na področju strojništva in vseh iz tega razvitih področij. Poslanstvo Zveze je promocija, razvoj, izobraževanje in izmenjava izkušenj med društvi in njihovimi člani.

http://www.zveza-zsis.si/

TIA

Javna agencija za tehnološki razvoj Republike Slovenije (TIA) nastopa v pravnem prometu v svojem imenu in za svoj račun v okviru zakonov in s sklepom o ustanovitvi določenih nalog. TIA opravlja strokovne, razvojne in izvršilne naloge na področju pospeševanja tehnološkega razvoja in inovativnosti v skladu s sprejetim nacionalnim raziskovalnim in razvojnim programom.

http://www.tia.si