Umetni oblaki za nogometne navdušence?
Prispeval Administrator    Četrtek, 31 Marec 2011 17:12    PDF natisni E-pošta
Uporabniška ocena: / 1
SkromnoOdlično 

UMETNI OBLAKI ZA NOGOMETNE NAVDUŠENCE?

Leta 2022 naj bi nogometno prvenstvo gostili v Katarju. V tem obmorskem emiratu v Jugozahodni Aziji imajo eno najbolj vročih podnebij na zemlji, kjer v v juliju najvišja povprečna temperatura doseže 46 stopinj celzija, najnižja povprečna pa 29 stopinj celzija. Ker bo prvenstvo ravno v najbolj vročem času, junija in julija, organizatorje že zdaj skrbi kako zagotoviti znosne razmere tako za igralce, kot tudi za občinstvo. Tako so se inženirji na Katarski univerzi lotili visokotehnološke rešitve – razvili so umetni »oblak«, ki naj bi lebdel nad nogometnim stadionom in zagotavljal vsaj nekoliko prijetnejše razmere.
 

umetni_oblaki_za_nogometne_navdusence

Tukaj preberite več>>

Zadnjič posodobljeno ( Četrtek, 31 Marec 2011 17:16 )
 

MVZT

Ministrstvo za visoko šolstvo znanost in tehnologijo opravlja naloge na področjih visokega šolstva, raziskovalne dejavnosti, tehnologije, meroslovja in pospeševanja informacijske družbe na področjih, ki ne sodijo v delovna področja drugih ministrstev, in usklajevanja dela na področju informacijske družbe. Najbolj navezujoča direktorata za naš portal sta direktorat za znanost ter direktorat za tehnologijo.

http://www.mvzt.gov.si/

ZSIS

Zveza strojnih inženirjev Slovenije (ZSIS, Zveza) je zveza društev s področja strojništva. Društva se v Zvezo vključujejo na osnovi skupnih interesov in zakona o društvih. Vizija Zveze je postati in obdržati prepoznavno vlogo stroke, prakse in znanosti na področju strojništva in vseh iz tega razvitih področij. Poslanstvo Zveze je promocija, razvoj, izobraževanje in izmenjava izkušenj med društvi in njihovimi člani.

http://www.zveza-zsis.si/

TIA

Javna agencija za tehnološki razvoj Republike Slovenije (TIA) nastopa v pravnem prometu v svojem imenu in za svoj račun v okviru zakonov in s sklepom o ustanovitvi določenih nalog. TIA opravlja strokovne, razvojne in izvršilne naloge na področju pospeševanja tehnološkega razvoja in inovativnosti v skladu s sprejetim nacionalnim raziskovalnim in razvojnim programom.

http://www.tia.si