Ameriška tehnologija v pomoč japonski
Prispeval Administrator    Četrtek, 31 Marec 2011 17:10    PDF natisni E-pošta
Uporabniška ocena: / 2
SkromnoOdlično 

AMERIŠKA TEHNOLOGIJA V POMOČ JAPONSKI

Japonska se sooča z velikanskim izzivom prenove in odstranjevanja ruševin, ki so posledica silovitega potresa in rušilnega cunamija, ki je le-temu sledil. Na pomoč pri ravnanju z nevarnimi odpadki, je Japonski priskočilo na pomoč ameriško podjetje, ki se ukvarja z vojno tehnologijo,QinetiQ. Ponudili so opremo in izobraževanje za ravnanje z voziz brez posadke.

 

ameriska_tehnologija_v_pomoc

Preberite več >>

Zadnjič posodobljeno ( Četrtek, 31 Marec 2011 17:12 )
 

MVZT

Ministrstvo za visoko šolstvo znanost in tehnologijo opravlja naloge na področjih visokega šolstva, raziskovalne dejavnosti, tehnologije, meroslovja in pospeševanja informacijske družbe na področjih, ki ne sodijo v delovna področja drugih ministrstev, in usklajevanja dela na področju informacijske družbe. Najbolj navezujoča direktorata za naš portal sta direktorat za znanost ter direktorat za tehnologijo.

http://www.mvzt.gov.si/

ZSIS

Zveza strojnih inženirjev Slovenije (ZSIS, Zveza) je zveza društev s področja strojništva. Društva se v Zvezo vključujejo na osnovi skupnih interesov in zakona o društvih. Vizija Zveze je postati in obdržati prepoznavno vlogo stroke, prakse in znanosti na področju strojništva in vseh iz tega razvitih področij. Poslanstvo Zveze je promocija, razvoj, izobraževanje in izmenjava izkušenj med društvi in njihovimi člani.

http://www.zveza-zsis.si/

TIA

Javna agencija za tehnološki razvoj Republike Slovenije (TIA) nastopa v pravnem prometu v svojem imenu in za svoj račun v okviru zakonov in s sklepom o ustanovitvi določenih nalog. TIA opravlja strokovne, razvojne in izvršilne naloge na področju pospeševanja tehnološkega razvoja in inovativnosti v skladu s sprejetim nacionalnim raziskovalnim in razvojnim programom.

http://www.tia.si