Afganistan: (ne)navadna življenja
Prispeval Administrator    Četrtek, 31 Marec 2011 17:06    PDF natisni E-pošta
Uporabniška ocena: / 1
SkromnoOdlično 

30.03.-02.05.,
AFGANISTAN: (NE)NAVADNA ŽIVLJENJA
Kaj: Fotografska razstava
Kdaj: sreda, 30.3.2011 ob 19.00 do ponedeljek, 2.5.2011
Kje: Fotogalerija Stolp, Židovska 6, Maribor
Prireditelj: Fotoklub Maribor/ Galerija Stolp
Vstopnina: Vstop je prost.

 
Vir: www.napovednik.com

afganistan_nenavadna_zivljenja

 V teku vojne in nestabilnosti v Afganistanu – tudi po bežnem pogledu na mir, razvoj in blaginjo, ki je sledila 9/11 in prizadevanjih mednarodne skupnosti, da bi zatrli talibanski režim, skupaj z obljubami, da prinaša demokracijo in obnovo od vojne razdejnemu narodu – se še naprej zmanjšujejo upi prebivalcev Afganistana. Ne želijo si usmiljenja za njihov boj pod bremeni vojne in revščine.

Namesto tega si želijo in si zaslužijo pošten in reprezentativni pogled v svoje vsakdanje življenje; in v posledice, ki jih povzroča to neskončno navzkrižje interesov, z nenehnim bojem za denar, moč in celoten nadzor.(Manca Juvan)

O avtorici: Mlada fotografinja Manca Juvan dela kot svobodna fotoreporterka od leta 2000, ko je zaključila srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani. Že od leta 2003 pa pokriva dogajanje v Afganistanu in tri leta kasneje je že prejela nagrado za najboljšo reportažo na natečaju Slovenska fotografija leta. Od takrat dalje so nagrade in priznanja njene stalne spremljevalke.

Vir: Fotoklub Maribor/ Galerija Stolp, Napovednik.com

Zadnjič posodobljeno ( Četrtek, 31 Marec 2011 17:10 )
 

MVZT

Ministrstvo za visoko šolstvo znanost in tehnologijo opravlja naloge na področjih visokega šolstva, raziskovalne dejavnosti, tehnologije, meroslovja in pospeševanja informacijske družbe na področjih, ki ne sodijo v delovna področja drugih ministrstev, in usklajevanja dela na področju informacijske družbe. Najbolj navezujoča direktorata za naš portal sta direktorat za znanost ter direktorat za tehnologijo.

http://www.mvzt.gov.si/

ZSIS

Zveza strojnih inženirjev Slovenije (ZSIS, Zveza) je zveza društev s področja strojništva. Društva se v Zvezo vključujejo na osnovi skupnih interesov in zakona o društvih. Vizija Zveze je postati in obdržati prepoznavno vlogo stroke, prakse in znanosti na področju strojništva in vseh iz tega razvitih področij. Poslanstvo Zveze je promocija, razvoj, izobraževanje in izmenjava izkušenj med društvi in njihovimi člani.

http://www.zveza-zsis.si/

TIA

Javna agencija za tehnološki razvoj Republike Slovenije (TIA) nastopa v pravnem prometu v svojem imenu in za svoj račun v okviru zakonov in s sklepom o ustanovitvi določenih nalog. TIA opravlja strokovne, razvojne in izvršilne naloge na področju pospeševanja tehnološkega razvoja in inovativnosti v skladu s sprejetim nacionalnim raziskovalnim in razvojnim programom.

http://www.tia.si