Festival literature sveta
Prispeval Administrator    Četrtek, 31 Marec 2011 16:55    PDF natisni E-pošta
Uporabniška ocena: / 1
SkromnoOdlično 

04.-22.04.2011,
FESTIVAL LITERATURE SVETA: FABULA 2011

Kdaj: ponedeljek, 4.4.2011 ob 17.00 do petek, 22.4.2011
Kje: Ljubljana
 
Vir: www.napovednik.com

festival_literature_sveta_2011

Fabula bo obeležil dogajanje v Ljubljani, Svetovni prestolnici knjige, z vrhunskimi literarnimi dogodki. Festival bo hkrati sklenil celoletni program dogodkov posvečenih svetovni prestolnici knjige.

 Festivala, ki bo letos tematsko posvečen islamu v sodobnem času, se bodo udeležili svetovno znani pisatelji César Aira, Niccolo Ammaniti, Per Olov Enquist, Christoph Ransmayr, Drago Jančar in Margriet de Moor.

Poleg njihovih nastopov bodo obiskovovalci festivala lahko vstopali v njihove svetove skozi filme posnete po literarnih predlogah, skozi zvoke, pravljice in skozi podobe njihovih dežel.

O vprašanju islama bodo razpravljali poznavalci iz Slovenije, Bosne in Hercegovine in Turčije, ki bo tudi gostujoča država pesniško-prevajalskega projekta Mednarodno znotraj lokalnega.

Mednarodni simpozij, ki je stalnica festivala, bo tokrat posvečen slovenskemu pesniku Edvardu Kocbeku, ki je bil s svojo dovzetnostjo za paradokse v človekovi naravi in družbenem delovanju pogosto predmet spotike v ideološko enoznačnem času socialističnega režima.

Vir: Napovednik.com

Zadnjič posodobljeno ( Četrtek, 31 Marec 2011 16:59 )
 

MVZT

Ministrstvo za visoko šolstvo znanost in tehnologijo opravlja naloge na področjih visokega šolstva, raziskovalne dejavnosti, tehnologije, meroslovja in pospeševanja informacijske družbe na področjih, ki ne sodijo v delovna področja drugih ministrstev, in usklajevanja dela na področju informacijske družbe. Najbolj navezujoča direktorata za naš portal sta direktorat za znanost ter direktorat za tehnologijo.

http://www.mvzt.gov.si/

ZSIS

Zveza strojnih inženirjev Slovenije (ZSIS, Zveza) je zveza društev s področja strojništva. Društva se v Zvezo vključujejo na osnovi skupnih interesov in zakona o društvih. Vizija Zveze je postati in obdržati prepoznavno vlogo stroke, prakse in znanosti na področju strojništva in vseh iz tega razvitih področij. Poslanstvo Zveze je promocija, razvoj, izobraževanje in izmenjava izkušenj med društvi in njihovimi člani.

http://www.zveza-zsis.si/

TIA

Javna agencija za tehnološki razvoj Republike Slovenije (TIA) nastopa v pravnem prometu v svojem imenu in za svoj račun v okviru zakonov in s sklepom o ustanovitvi določenih nalog. TIA opravlja strokovne, razvojne in izvršilne naloge na področju pospeševanja tehnološkega razvoja in inovativnosti v skladu s sprejetim nacionalnim raziskovalnim in razvojnim programom.

http://www.tia.si