Sofinanciranje kulturnih projektov v sklopu programa EU kultura
Prispeval Administrator    Torek, 15 Februar 2011 14:27    PDF natisni E-pošta
Uporabniška ocena: / 0
SkromnoOdlično 

 Ministrstvo za kulturo bo v letu 2011 ponovno vzpostavilo sistem sofinanciranja projektov, ki so bili izbrani na razpisih programa EU Kultura (2007-2013). culture_1V letih 2006 in 2007 je sofinanciranje evropskih projektov potekalo prek javnega razpisa. V letu 2011 želi Ministrstvo za kulturo čim bolj olajšati postopke za prijavitelje projektov, ki so že bili strokovno ovrednoteni in izbrani na javnih razpisih programa EU Kultura.

 

V skladu s 1. odstavkom  6.j. člena Zakona o javnih financah bo lahko Ministrstvo za kulturo z uspešnimi prijavitelji sklepalo neposredne pogodbe, seveda ob predložitvi vseh potrebnih podatkov in dokumentov.
Višina sofinanciranja v letu 2011 je določena na podlagi podatkov, ki smo jih pridobili od Kulturne stične točke v Sloveniji. Omejena bo glede na število izvajanih projektov in višino vložkov prijaviteljev. Izvajalcev projektov, odobrenih v letih 2008, 2009 ali 2010, je več kot 50. Ministrstvo bo tako v letu 2011 lahko pokrilo 10% vložka soorganizatorja ali 15% vložka vodje projekta (projekti sodelovanja, evropski kulturni festivali) oz. 10% podpore EU v primeru prevodnih projektov, najvišja podpora pa bo znašala 3.000, 5.000 oziroma 10.000 €, odvisno od sklopa programa EU Kultura in vloge izvajalca.
Okvirna vrednost razpoložljivih sredstev v letu 2011 je 230.000 €.
Več informacij lahko najdete tukaj.
Zadnjič posodobljeno ( Torek, 15 Februar 2011 14:49 )
 

MVZT

Ministrstvo za visoko šolstvo znanost in tehnologijo opravlja naloge na področjih visokega šolstva, raziskovalne dejavnosti, tehnologije, meroslovja in pospeševanja informacijske družbe na področjih, ki ne sodijo v delovna področja drugih ministrstev, in usklajevanja dela na področju informacijske družbe. Najbolj navezujoča direktorata za naš portal sta direktorat za znanost ter direktorat za tehnologijo.

http://www.mvzt.gov.si/

ZSIS

Zveza strojnih inženirjev Slovenije (ZSIS, Zveza) je zveza društev s področja strojništva. Društva se v Zvezo vključujejo na osnovi skupnih interesov in zakona o društvih. Vizija Zveze je postati in obdržati prepoznavno vlogo stroke, prakse in znanosti na področju strojništva in vseh iz tega razvitih področij. Poslanstvo Zveze je promocija, razvoj, izobraževanje in izmenjava izkušenj med društvi in njihovimi člani.

http://www.zveza-zsis.si/

TIA

Javna agencija za tehnološki razvoj Republike Slovenije (TIA) nastopa v pravnem prometu v svojem imenu in za svoj račun v okviru zakonov in s sklepom o ustanovitvi določenih nalog. TIA opravlja strokovne, razvojne in izvršilne naloge na področju pospeševanja tehnološkega razvoja in inovativnosti v skladu s sprejetim nacionalnim raziskovalnim in razvojnim programom.

http://www.tia.si