Vabilo za predlaganje kandidatov za prešernovo nagrado in nagrado prešernovega sklada 2012
Prispeval Administrator    Torek, 15 Februar 2011 13:39    PDF natisni E-pošta
Uporabniška ocena: / 1
SkromnoOdlično 

Vabilo za predlaganje kandidatov za prešernovo nagrado in nagrado prešernovega sklada 2012eNovice_picture7
Kdo bodo Prešernovi nagrajenci prihodnje leto?
Rok za prijavo: 15. 9. 2011
Na podlagi 12. člena Zakona o Prešernovi nagradi (Uradni list Republike Slovenije, št. 29/91) je Upravni odbor Prešernovega sklada objavil Vabilo za predlaganje kandidatov za Prešernovo nagrado in nagrado Prešernovega sklada 2012.

 

 

1.    Prešernovo nagrado lahko prejmejo ustvarjalci, ki so z vrhunskimi umetniškimi dosežki ali s svojim življenjskim delom trajno obogatili slovensko kulturno zakladnico.
Nagrado Prešernovega sklada lahko prejmejo ustvarjalci za pomembne umetniške dosežke, ki so bili javnosti predstavljeni v zadnjih dveh letih (od oktobra 2009 do 15. septembra 2011) in pomenijo obogatitev slovenske kulturne zakladnice.

Prešernovo nagrado oziroma nagrado Prešernovega sklada lahko izjemoma dobi tudi skupina ustvarjalcev, kadar gre za tako celovito delo, da ni mogoče prepoznati oziroma ločiti posameznikovega umetniškega prispevka.
Vsako leto lahko podeli Prešernov sklad največ dve Prešernovi nagradi in največ šest nagrad Prešernovega sklada.
2.    Kandidate za Prešernovo nagrado in nagrado Prešernovega sklada lahko predlagajo posamezniki in pravne osebe.

3.    Prijava s predlogom mora vsebovati:
•    predlog za vrsto nagrade,
•    opredelitev življenjskega opusa ali umetniških projektov, predlaganih za nagrado z natančnim opisom del,
•    utemeljitev pomena umetniškega prispevka za slovensko in mednarodno kulturno okolje,
•    kratek življenjepis, bibliografijo in seznam projektov.
Upravni odbor Prešernovega sklada bo sprejemal predloge za Prešernovo nagrado in nagrado Prešernovega sklada do 15. septembra 2011 na naslov: Ministrstvo za kulturo, Prešernov sklad, Maistrova 10, Ljubljana. Prijave, ki bodo prišle po tem datumu, bodo obravnavane v postopku za podelitev nagrad v letu 2013.
Tukaj si lahko preberete več.
Zadnjič posodobljeno ( Torek, 15 Februar 2011 14:49 )
 

MVZT

Ministrstvo za visoko šolstvo znanost in tehnologijo opravlja naloge na področjih visokega šolstva, raziskovalne dejavnosti, tehnologije, meroslovja in pospeševanja informacijske družbe na področjih, ki ne sodijo v delovna področja drugih ministrstev, in usklajevanja dela na področju informacijske družbe. Najbolj navezujoča direktorata za naš portal sta direktorat za znanost ter direktorat za tehnologijo.

http://www.mvzt.gov.si/

ZSIS

Zveza strojnih inženirjev Slovenije (ZSIS, Zveza) je zveza društev s področja strojništva. Društva se v Zvezo vključujejo na osnovi skupnih interesov in zakona o društvih. Vizija Zveze je postati in obdržati prepoznavno vlogo stroke, prakse in znanosti na področju strojništva in vseh iz tega razvitih področij. Poslanstvo Zveze je promocija, razvoj, izobraževanje in izmenjava izkušenj med društvi in njihovimi člani.

http://www.zveza-zsis.si/

TIA

Javna agencija za tehnološki razvoj Republike Slovenije (TIA) nastopa v pravnem prometu v svojem imenu in za svoj račun v okviru zakonov in s sklepom o ustanovitvi določenih nalog. TIA opravlja strokovne, razvojne in izvršilne naloge na področju pospeševanja tehnološkega razvoja in inovativnosti v skladu s sprejetim nacionalnim raziskovalnim in razvojnim programom.

http://www.tia.si