Prva Solarna jadra uspešna
Prispeval Administrator    Ponedeljek, 31 Januar 2011 15:52    PDF natisni E-pošta
Uporabniška ocena: / 0
SkromnoOdlično 
Prva Solarna jadra uspešnasolarno_jedro_1

Kjub slabemu začetku, se je NASINA misija uvedbe prvega solarnega jadra v Zemeljsko orbito, izkazala kot velik uspeh. Dober mesec po propadlih poskusih izstrelitve nano satelita NanoSail-D, se je ta prejšnji teden nepričakovano sam odcepil od matičnega satelita FASTSAT (Fast Affordable Scientific and Technology Satellite). Nanosatelit, sestavljen iz ultra tankega, 9,29 kvadratnih metrov velikega jadra, bo 120 dni krožil 650 km nad Zemljsko površino.

Preberite več.
Zadnjič posodobljeno ( Ponedeljek, 31 Januar 2011 15:56 )
 

MVZT

Ministrstvo za visoko šolstvo znanost in tehnologijo opravlja naloge na področjih visokega šolstva, raziskovalne dejavnosti, tehnologije, meroslovja in pospeševanja informacijske družbe na področjih, ki ne sodijo v delovna področja drugih ministrstev, in usklajevanja dela na področju informacijske družbe. Najbolj navezujoča direktorata za naš portal sta direktorat za znanost ter direktorat za tehnologijo.

http://www.mvzt.gov.si/

ZSIS

Zveza strojnih inženirjev Slovenije (ZSIS, Zveza) je zveza društev s področja strojništva. Društva se v Zvezo vključujejo na osnovi skupnih interesov in zakona o društvih. Vizija Zveze je postati in obdržati prepoznavno vlogo stroke, prakse in znanosti na področju strojništva in vseh iz tega razvitih področij. Poslanstvo Zveze je promocija, razvoj, izobraževanje in izmenjava izkušenj med društvi in njihovimi člani.

http://www.zveza-zsis.si/

TIA

Javna agencija za tehnološki razvoj Republike Slovenije (TIA) nastopa v pravnem prometu v svojem imenu in za svoj račun v okviru zakonov in s sklepom o ustanovitvi določenih nalog. TIA opravlja strokovne, razvojne in izvršilne naloge na področju pospeševanja tehnološkega razvoja in inovativnosti v skladu s sprejetim nacionalnim raziskovalnim in razvojnim programom.

http://www.tia.si