Poziv za sodelovanje pri projektu za razvoj algnih biotehnologij
Prispeval Administrator    Ponedeljek, 31 Januar 2011 15:37    PDF natisni E-pošta
Uporabniška ocena: / 0
SkromnoOdlično 
28.01.2011,
POZIV ZA SODELOVANJE PRI PROJEKTU ZA RAZVOJ ALGNIH BIOTEHNOLOGIJ.image_10_l

V okviru javnega poziva Ministrstva za gospodarstvo RS (prijava na NER300) – smo oblikovali konzorcij, ki kot pobudnik vzpostavitve sistema za ciklično predelavo biomase v energente in koristne bioprodukte skuša oblikovati dovolj veliko skupino kompetentnih partnerjev, s katerimi bi  dosegli robne pogoje razpisa. Ker je projekt 50 % financiran, potrebujemo partnerje iz gospodarstva, ki bodo lahko znotraj svojih aktivnosti tudi sofinancirali izvajanje projekta.

Ministrstvo seveda cilja na maksimalen izkupiček (50 % od 150 mio €), zato bo po prvi fazi razpisa, znotraj prispelih prijav tudi sámo oblikovalo  skupine, ki bodo čimbolj konkurenčne na mednarodnem ocenjevanju v 2. fazi. Najpomembnejša podatka iz poziva MG sta:

•    Republika Slovenija posredno v rezervo emisijskih kuponov za nove naprave prispeva 1,17 MtCO2, kar je pri ceni 20 EUR/tCO2 nekaj več kot 20 milijonov evrov. Zato je primerno, da Republika Slovenija pripravi vsaj en (največ 3) projekt, katerega vrednost bi bila enaka vsaj dvakratniku vrednosti, ki jo v rezervo prispeva Republika Slovenija.

•    Annex 3: Innovative RES demonstration project Categories and Sub-categories2 pursuant to Annex I A. II. of the Decision Bioenergy: Algae and /or micro-organisms to biofuels or bioliquids via biological and/or chemical processes with capacity 40 Ml/y (million litres per year) of the final product. [BIOi]

Vse zainteresirane vabimo, da nas o svoji nameri, želji in kompetencah  obvestite (pošljite email), najkasneje do srede 2.2.2011, pri čemer navedite kratek opis institucije s 5 referencami s tega področja, izkušnje in aktivnosti, ki jih lahko predvidite (le-te bomo konkretizirali v nadaljnjem delu).

Končno obliko za 1. fazo prijave je potrebno na MG oddati do 7.2.2011.

Pobudniki ideje
•    Inštitut za vode RSalgna biomasa - vir: fotodokumentacija Dela
•    Inovacijsko razvojni inštitut UL
•    Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo UL
•    Zdravstvena fakulteta UL
•    AlgEn, center za algne tehnologije, d.o.o.

Kontaktna oseba
Borut Lazar
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.
GSM: 040 884 566
Zadnjič posodobljeno ( Ponedeljek, 31 Januar 2011 15:40 )
 

MVZT

Ministrstvo za visoko šolstvo znanost in tehnologijo opravlja naloge na področjih visokega šolstva, raziskovalne dejavnosti, tehnologije, meroslovja in pospeševanja informacijske družbe na področjih, ki ne sodijo v delovna področja drugih ministrstev, in usklajevanja dela na področju informacijske družbe. Najbolj navezujoča direktorata za naš portal sta direktorat za znanost ter direktorat za tehnologijo.

http://www.mvzt.gov.si/

ZSIS

Zveza strojnih inženirjev Slovenije (ZSIS, Zveza) je zveza društev s področja strojništva. Društva se v Zvezo vključujejo na osnovi skupnih interesov in zakona o društvih. Vizija Zveze je postati in obdržati prepoznavno vlogo stroke, prakse in znanosti na področju strojništva in vseh iz tega razvitih področij. Poslanstvo Zveze je promocija, razvoj, izobraževanje in izmenjava izkušenj med društvi in njihovimi člani.

http://www.zveza-zsis.si/

TIA

Javna agencija za tehnološki razvoj Republike Slovenije (TIA) nastopa v pravnem prometu v svojem imenu in za svoj račun v okviru zakonov in s sklepom o ustanovitvi določenih nalog. TIA opravlja strokovne, razvojne in izvršilne naloge na področju pospeševanja tehnološkega razvoja in inovativnosti v skladu s sprejetim nacionalnim raziskovalnim in razvojnim programom.

http://www.tia.si