Poenostavitve v 7. okvirnem programu eu za raziskave
Prispeval Administrator    Ponedeljek, 31 Januar 2011 15:31    PDF natisni E-pošta
Uporabniška ocena: / 0
SkromnoOdlično 
28.01.2011,image_26_l
POENOSTAVITVE V 7. OKVIRNEM PROGRAMU EU ZA RAZISKAVE
Evropska komisija je januarja letos sprejela tri ukrepe, s katerimi želi za raziskovalce in inovativna podjetja, zlasti mala in srednja podjetja (MSP), olajšati sodelovanje v sedanjem 7. okvirnem programu EU za raziskave.  Ti ukrepi, ki začnejo veljati takoj, bodo partnerjem na projektih (na IRI UL smo partnerji v dveh projektih – TARGET in IRIS) olajšali poročanje in vodenje projektov.
Tukaj lahko preberte več.
Zadnjič posodobljeno ( Ponedeljek, 31 Januar 2011 15:33 )
 

MVZT

Ministrstvo za visoko šolstvo znanost in tehnologijo opravlja naloge na področjih visokega šolstva, raziskovalne dejavnosti, tehnologije, meroslovja in pospeševanja informacijske družbe na področjih, ki ne sodijo v delovna področja drugih ministrstev, in usklajevanja dela na področju informacijske družbe. Najbolj navezujoča direktorata za naš portal sta direktorat za znanost ter direktorat za tehnologijo.

http://www.mvzt.gov.si/

ZSIS

Zveza strojnih inženirjev Slovenije (ZSIS, Zveza) je zveza društev s področja strojništva. Društva se v Zvezo vključujejo na osnovi skupnih interesov in zakona o društvih. Vizija Zveze je postati in obdržati prepoznavno vlogo stroke, prakse in znanosti na področju strojništva in vseh iz tega razvitih področij. Poslanstvo Zveze je promocija, razvoj, izobraževanje in izmenjava izkušenj med društvi in njihovimi člani.

http://www.zveza-zsis.si/

TIA

Javna agencija za tehnološki razvoj Republike Slovenije (TIA) nastopa v pravnem prometu v svojem imenu in za svoj račun v okviru zakonov in s sklepom o ustanovitvi določenih nalog. TIA opravlja strokovne, razvojne in izvršilne naloge na področju pospeševanja tehnološkega razvoja in inovativnosti v skladu s sprejetim nacionalnim raziskovalnim in razvojnim programom.

http://www.tia.si