Vlada sprejela stališče glede vzpostavitve patenta EU
Prispeval Administrator    Ponedeljek, 31 Januar 2011 14:56    PDF natisni E-pošta
Uporabniška ocena: / 1
SkromnoOdlično 
Ministrstvo za gospodarstvo, 20.01.2011image_12_m
VLADA SPREJELA STALIŠČE GLEDE VZPOSTAVITVE PATENTA EU

Vlada Republike Slovenije je na današnji redni seji sprejela stališče k zadevi Predlog sklepa Sveta o odobritvi okrepljenega sodelovanja na področju oblikovanja enotne patentne zaščite, ki se glasi:

Republika Slovenija podpira predlog sklepa Sveta o odobritvi okrepljenega sodelovanja na področju oblikovanja enotne patentne zaščite. Republika Slovenija je podpirala prizadevanja za vzpostavitev patenta EU kot enotne pravice v vseh državah članicah Evropske unije in obžaluje, da države članice o tem niso dosegle soglasja. Okrepljeno sodelovanje je skrajna rešitev, ki omogoča, da se vsaj v okviru sodelujočih držav članic vzpostavi enotno patentno varstvo.

Več preberite tukaj.
Vir: MG.GOV
Zadnjič posodobljeno ( Ponedeljek, 31 Januar 2011 15:04 )
 

MVZT

Ministrstvo za visoko šolstvo znanost in tehnologijo opravlja naloge na področjih visokega šolstva, raziskovalne dejavnosti, tehnologije, meroslovja in pospeševanja informacijske družbe na področjih, ki ne sodijo v delovna področja drugih ministrstev, in usklajevanja dela na področju informacijske družbe. Najbolj navezujoča direktorata za naš portal sta direktorat za znanost ter direktorat za tehnologijo.

http://www.mvzt.gov.si/

ZSIS

Zveza strojnih inženirjev Slovenije (ZSIS, Zveza) je zveza društev s področja strojništva. Društva se v Zvezo vključujejo na osnovi skupnih interesov in zakona o društvih. Vizija Zveze je postati in obdržati prepoznavno vlogo stroke, prakse in znanosti na področju strojništva in vseh iz tega razvitih področij. Poslanstvo Zveze je promocija, razvoj, izobraževanje in izmenjava izkušenj med društvi in njihovimi člani.

http://www.zveza-zsis.si/

TIA

Javna agencija za tehnološki razvoj Republike Slovenije (TIA) nastopa v pravnem prometu v svojem imenu in za svoj račun v okviru zakonov in s sklepom o ustanovitvi določenih nalog. TIA opravlja strokovne, razvojne in izvršilne naloge na področju pospeševanja tehnološkega razvoja in inovativnosti v skladu s sprejetim nacionalnim raziskovalnim in razvojnim programom.

http://www.tia.si