Novinarska konferenca: Načrt razvoja raziskovalnih infrastruktur 2011-2020
Prispeval Administrator    Ponedeljek, 31 Januar 2011 14:35    PDF natisni E-pošta
Uporabniška ocena: / 0
SkromnoOdlično 
Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, 31.01.2011
image_24_mNOVINARSKA KONFERENCA: NAČRT RAZVOJA RAZISKOVALNIH INFRASTRUKTUR 2011-2020

Danes, 31. januarja, ob 11. uri, bo na MVZT novinarska konferenca, na kateri bosta minister Gregor Golobič in v.d. direktorica Direktorata za znanost in tehnologijo dr. Jana Kolar predstavila Načrt razvoja raziskovalnih infrastruktur 2011-2020. Oblikovala ga je posebna projektna skupina za pripravo Načrta in pri tem upoštevala mnenja stroke. V Načrtu je tako zapisano, v katerih mednarodnih infrastrukurah bo sodelovala Slovenija in kaj si sme obetati od tega  sodelovanja. Prav tako so v njem opredeljene nacionalne prioritete razvoja domače infrastrukture ter kaj bodo omogočala vlaganja vanjo.

Vir: MVZT
Zadnjič posodobljeno ( Ponedeljek, 31 Januar 2011 15:04 )
 

MVZT

Ministrstvo za visoko šolstvo znanost in tehnologijo opravlja naloge na področjih visokega šolstva, raziskovalne dejavnosti, tehnologije, meroslovja in pospeševanja informacijske družbe na področjih, ki ne sodijo v delovna področja drugih ministrstev, in usklajevanja dela na področju informacijske družbe. Najbolj navezujoča direktorata za naš portal sta direktorat za znanost ter direktorat za tehnologijo.

http://www.mvzt.gov.si/

ZSIS

Zveza strojnih inženirjev Slovenije (ZSIS, Zveza) je zveza društev s področja strojništva. Društva se v Zvezo vključujejo na osnovi skupnih interesov in zakona o društvih. Vizija Zveze je postati in obdržati prepoznavno vlogo stroke, prakse in znanosti na področju strojništva in vseh iz tega razvitih področij. Poslanstvo Zveze je promocija, razvoj, izobraževanje in izmenjava izkušenj med društvi in njihovimi člani.

http://www.zveza-zsis.si/

TIA

Javna agencija za tehnološki razvoj Republike Slovenije (TIA) nastopa v pravnem prometu v svojem imenu in za svoj račun v okviru zakonov in s sklepom o ustanovitvi določenih nalog. TIA opravlja strokovne, razvojne in izvršilne naloge na področju pospeševanja tehnološkega razvoja in inovativnosti v skladu s sprejetim nacionalnim raziskovalnim in razvojnim programom.

http://www.tia.si