Obliž, ki ob infekciji menja barvo
Prispeval Administrator    Sreda, 10 November 2010 22:38    PDF natisni E-pošta
Uporabniška ocena: / 0
SkromnoOdlično 

Že to, da ste se ranili vas lahko spravi v slabo voljo, da pa morate vsakihobliz_menja_barvo nekaj ur menjati obliž, da bi preverili, če ni slučajno prišlo do infekcije rane, pa je že prav nadloga. Še posebno, kadar to tudi boli. Omenjeno težavo odpravlja nova generacija obližev, ki ob prvih znakih infekcije spremenijo barvo. Znanstveniki so razvili poseben material, ki na poškodovanem delu kože zazna vdor bakterij. Dokler torej obliž ostaja prvotne barve, lahko na rano mirno pozabite. Ko pa se le-ta z bele spremeni v modro, je čas za preplah. Preberite več.

Priponke:
Prenesi to datoteko (colorchangingdressing-0.jpg)Obliž 0[ ]47 Kb
Prenesi to datoteko (colorchangingdressing-1.jpg)Obliž 1[ ]44 Kb
Zadnjič posodobljeno ( Sreda, 10 November 2010 22:54 )
 

MVZT

Ministrstvo za visoko šolstvo znanost in tehnologijo opravlja naloge na področjih visokega šolstva, raziskovalne dejavnosti, tehnologije, meroslovja in pospeševanja informacijske družbe na področjih, ki ne sodijo v delovna področja drugih ministrstev, in usklajevanja dela na področju informacijske družbe. Najbolj navezujoča direktorata za naš portal sta direktorat za znanost ter direktorat za tehnologijo.

http://www.mvzt.gov.si/

ZSIS

Zveza strojnih inženirjev Slovenije (ZSIS, Zveza) je zveza društev s področja strojništva. Društva se v Zvezo vključujejo na osnovi skupnih interesov in zakona o društvih. Vizija Zveze je postati in obdržati prepoznavno vlogo stroke, prakse in znanosti na področju strojništva in vseh iz tega razvitih področij. Poslanstvo Zveze je promocija, razvoj, izobraževanje in izmenjava izkušenj med društvi in njihovimi člani.

http://www.zveza-zsis.si/

TIA

Javna agencija za tehnološki razvoj Republike Slovenije (TIA) nastopa v pravnem prometu v svojem imenu in za svoj račun v okviru zakonov in s sklepom o ustanovitvi določenih nalog. TIA opravlja strokovne, razvojne in izvršilne naloge na področju pospeševanja tehnološkega razvoja in inovativnosti v skladu s sprejetim nacionalnim raziskovalnim in razvojnim programom.

http://www.tia.si