Poziv programa vseživljenjsko učenje
Prispeval Administrator    Sreda, 10 November 2010 19:37    PDF natisni E-pošta
Uporabniška ocena: / 0
SkromnoOdlično 

Ponovno je izšel splošni poziv programa Vseživljenjsko učenje. Vimage_20_m okviru programa se financirajo različne aktivnosti, od poklicnih in študijskih izmenjav, študijskih obiskov ter mreženja pa do razvoja novih učnih vsebin ter inovativnih učnih pristopov.

Program sestavljajo štirje podprogrami, ki so namenjeni različnim ciljnim skupinam:
1. Comenius – za šole; več preberite tukaj.
2. Erasmus - namenjen visokemu šolstvu; več preberite tukaj.
3. Leonardo da Vinci - poklicno izobraževanje in usposabljanje;  več preberite tukaj.
4. Grundtvig - izobraževanje odraslih. več preberite tukaj. Teh štirih podprogramov Vseživljenjsko učenje zajema tudi aktivnosti Jean Monnet, ki podpirajo univerzitetne učne in raziskovalne projekte s področja evropskih integracij.

Poleg

Ključne prednostne naloge, ki jih bo zasledoval program v letih 2011-2013 so:
• razvoj strategij vseživljenjskega učenja in mobilnosti z namenom spodbuditi učno mobilnost vseh udeležencem učnega procesa;
• spodbujanje sodelovanja med učnimi ustanovami ter trgom dela z namenom zagotoviti lažjo zaposljivost ljudi ter izkoristiti njihov podjetniški potencial;
• spodbujanje pridobivanja ključnih kompetenc v vseh izobraževalnih obdobjih, kot na primer sporazumevanje v maternem in tujem jeziku, digitalna pismenost, učenje učenja, socialne in državljanske kompetence, samoiniciativnost, podjetništvo;
• spodbujanje socialne vključenosti in enakosti spolov s poudarkom na vključevanju migrantov ter ranljivih družbenih skupin s posebnimi potrebami v izobraževalne sisteme.
• CMEPIUS v naslednjih tednih organizira tudi več informativnih dogodkov, kjer bodo zainteresiranim prijaviteljem projektov na voljo vse informacijo o vsebini in poteku prijave. Prvi informativni dnevi potekajo že danes, urnik vseh delavnic in informativnih dni pa si lahko ogledate tu.

Rezultate dosedanjih razpisov si lahko ogledate tukaj.
Še več informacij pa najdete tukaj.

Zadnjič posodobljeno ( Sreda, 10 November 2010 21:29 )
 

MVZT

Ministrstvo za visoko šolstvo znanost in tehnologijo opravlja naloge na področjih visokega šolstva, raziskovalne dejavnosti, tehnologije, meroslovja in pospeševanja informacijske družbe na področjih, ki ne sodijo v delovna področja drugih ministrstev, in usklajevanja dela na področju informacijske družbe. Najbolj navezujoča direktorata za naš portal sta direktorat za znanost ter direktorat za tehnologijo.

http://www.mvzt.gov.si/

ZSIS

Zveza strojnih inženirjev Slovenije (ZSIS, Zveza) je zveza društev s področja strojništva. Društva se v Zvezo vključujejo na osnovi skupnih interesov in zakona o društvih. Vizija Zveze je postati in obdržati prepoznavno vlogo stroke, prakse in znanosti na področju strojništva in vseh iz tega razvitih področij. Poslanstvo Zveze je promocija, razvoj, izobraževanje in izmenjava izkušenj med društvi in njihovimi člani.

http://www.zveza-zsis.si/

TIA

Javna agencija za tehnološki razvoj Republike Slovenije (TIA) nastopa v pravnem prometu v svojem imenu in za svoj račun v okviru zakonov in s sklepom o ustanovitvi določenih nalog. TIA opravlja strokovne, razvojne in izvršilne naloge na področju pospeševanja tehnološkega razvoja in inovativnosti v skladu s sprejetim nacionalnim raziskovalnim in razvojnim programom.

http://www.tia.si