Ministrstvo za gospodarstvo: JAVNI POSVET EVROSPKE KOMISIJE
Prispeval Administrator    Sreda, 10 November 2010 19:32    PDF natisni E-pošta
Uporabniška ocena: / 0
SkromnoOdlično 

Javni posvet Evropske komisije glede uveljavitve »storitvene direktive« (DSNT),posvet_eu_komisije ki  se nanaša na vrsto storitvenih dejavnosti, med njimi maloprodajo in veleprodajo, gradbeništvo in obrtne dejavnosti, turizem, gostinstvo, poslovne storitve in večino zakonsko reguliranih poklicev.

 

Evropska komisija vabi vse zainteresirane strani (ponudnike in prejemnike storitev, relevantne organizacije, zbornice, upravne organe), v skladu z 39. členom direktive, da podajo svoja mnenja o zahtevah, ki jih še vedno vsebuje nacionalna zakonodaja za stalno ali za čezmejno opravljanje storitev.

Tukaj boste našli vprašalnik in kontaktni naslov, na katerega se izpolnjen vprašalnik pošlje.

Dokumenti so objavljeni v angleščini, francoščini in nemščini, odgovori so možni v vseh uradnih jezikih EU. Prispevki zainteresiranih bodo objavljeni na spletni strani javnega posvetovanja.

Zadnjič posodobljeno ( Sreda, 10 November 2010 21:28 )
 

MVZT

Ministrstvo za visoko šolstvo znanost in tehnologijo opravlja naloge na področjih visokega šolstva, raziskovalne dejavnosti, tehnologije, meroslovja in pospeševanja informacijske družbe na področjih, ki ne sodijo v delovna področja drugih ministrstev, in usklajevanja dela na področju informacijske družbe. Najbolj navezujoča direktorata za naš portal sta direktorat za znanost ter direktorat za tehnologijo.

http://www.mvzt.gov.si/

ZSIS

Zveza strojnih inženirjev Slovenije (ZSIS, Zveza) je zveza društev s področja strojništva. Društva se v Zvezo vključujejo na osnovi skupnih interesov in zakona o društvih. Vizija Zveze je postati in obdržati prepoznavno vlogo stroke, prakse in znanosti na področju strojništva in vseh iz tega razvitih področij. Poslanstvo Zveze je promocija, razvoj, izobraževanje in izmenjava izkušenj med društvi in njihovimi člani.

http://www.zveza-zsis.si/

TIA

Javna agencija za tehnološki razvoj Republike Slovenije (TIA) nastopa v pravnem prometu v svojem imenu in za svoj račun v okviru zakonov in s sklepom o ustanovitvi določenih nalog. TIA opravlja strokovne, razvojne in izvršilne naloge na področju pospeševanja tehnološkega razvoja in inovativnosti v skladu s sprejetim nacionalnim raziskovalnim in razvojnim programom.

http://www.tia.si