Tečaj - Digitalna knjižnica Univerze v Ljubljani
Prispeval Administrator    Petek, 01 Oktober 2010 06:59    PDF natisni E-pošta
Uporabniška ocena: / 0
SkromnoOdlično 
Tečaj: DIGITALNA KNJIŽNICA UNIVERZE V LJUBLJANI

image_9_lVsebina: Na tečaju bomo predstavili portal Digitalna knjižnica Univerze v Ljubljani - DiKUL, ki predstavlja enotno vstopno točko do informacijskih virov UL in njegovo uporabo. Portal vsebuje več različnih funkcionalnih možnosti. Najpomembnejša novost je t. i. združevalni iskalnik, ki omogoča iskanje po več informacijskih virih hkrati. Rezultate iskanj združi in prikaže v enotnem seznamu zadetkov. Povezovalnik do gradiva omogoča različne povezave, ki se tvorijo na podlagi bibliografskih podatkov. Novost je tudi enoten Katalog informacijskih virov UL, posebej pomemben pa je Katalog e-revij UL, ki omogoča celovit pregled nad dostopnimi naslovi znanstvenih revij v elektronski obliki. Na tečaju udeleženci opravijo tudi nekaj praktičnih vaj.

Koordinacija: Prijave sprejemajo na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali telefon 01/ 200 11 94 do zasedbe prostih mest. Udeleženci morajo poznati delo z računalnikom v okolju Windows.

Zadnjič posodobljeno ( Petek, 01 Oktober 2010 07:01 )
 

MVZT

Ministrstvo za visoko šolstvo znanost in tehnologijo opravlja naloge na področjih visokega šolstva, raziskovalne dejavnosti, tehnologije, meroslovja in pospeševanja informacijske družbe na področjih, ki ne sodijo v delovna področja drugih ministrstev, in usklajevanja dela na področju informacijske družbe. Najbolj navezujoča direktorata za naš portal sta direktorat za znanost ter direktorat za tehnologijo.

http://www.mvzt.gov.si/

ZSIS

Zveza strojnih inženirjev Slovenije (ZSIS, Zveza) je zveza društev s področja strojništva. Društva se v Zvezo vključujejo na osnovi skupnih interesov in zakona o društvih. Vizija Zveze je postati in obdržati prepoznavno vlogo stroke, prakse in znanosti na področju strojništva in vseh iz tega razvitih področij. Poslanstvo Zveze je promocija, razvoj, izobraževanje in izmenjava izkušenj med društvi in njihovimi člani.

http://www.zveza-zsis.si/

TIA

Javna agencija za tehnološki razvoj Republike Slovenije (TIA) nastopa v pravnem prometu v svojem imenu in za svoj račun v okviru zakonov in s sklepom o ustanovitvi določenih nalog. TIA opravlja strokovne, razvojne in izvršilne naloge na področju pospeševanja tehnološkega razvoja in inovativnosti v skladu s sprejetim nacionalnim raziskovalnim in razvojnim programom.

http://www.tia.si