10 nasvetov za učinkovit nastop na sejmu
Prispeval Administrator    Ponedeljek, 20 September 2010 11:44    PDF natisni E-pošta
Uporabniška ocena: / 1
SkromnoOdlično 

10 nasvetov za učinkovit nastop na sejmu

ist1_8165315-blue-metal-chain

  1. 1. Predhodno dobro proučite izbrani sejem.
  2. 2. Določite jasne cilje vašega nastopa na sejmu.
  3. 3. Obvestite vse obstoječe in potencialne stranke o vašem nastopu na sejmu.
  4. 4. Pri postavitvi razstavnega prostora se posvetujte s svetovalci za postavitev razstavnega prostora, ki so za to specializirani.
  5. 5. Vaš razstavni prostor naj prikazuje zgodbo, ki bo privabila obiskovalce in jih prepričala v nakup.
  6. 6. Imejte pripravljen reklamni material (brošure, kataloge, plakate, slike, prezentacije itd.) ter vizitke.
  7. 7. Za nastop na sejmu izberite svoje najboljše ljudi, ki naj bodo dobro pripravljeni. Poskrbite za prostor, ki bo kotiček namenjen pogovorom s potencialnimi strankami.
  8. 8. Zavedajte se, da obiskovalci sejmov z veseljem zbirajo promocijska darila. Inovativno darilo je lahko pravi magnet za potencialne stranke.
  9. 9. Na sejmu obvezno shranite vse prejete vizitke in zapišite podrobnosti pogovorov s potencialnimi strankami, po sejmu bodo ti podatki vaše prodajno orožje.
  10. 10.  Po zaključku sejma pripravite tržno akcijo za stranke, ki ste jih srečali na sejmu. Razdelite jih v tri skupine - zainteresirani, resni in radovedneži. Za vsako skupino zasnujte posebno strategijo prodaje, ki naj se stopnjuje po individualnem pristopu od radovednežev do zainteresiranih.

Preberite več

Zadnjič posodobljeno ( Ponedeljek, 20 September 2010 11:49 )
 

MVZT

Ministrstvo za visoko šolstvo znanost in tehnologijo opravlja naloge na področjih visokega šolstva, raziskovalne dejavnosti, tehnologije, meroslovja in pospeševanja informacijske družbe na področjih, ki ne sodijo v delovna področja drugih ministrstev, in usklajevanja dela na področju informacijske družbe. Najbolj navezujoča direktorata za naš portal sta direktorat za znanost ter direktorat za tehnologijo.

http://www.mvzt.gov.si/

ZSIS

Zveza strojnih inženirjev Slovenije (ZSIS, Zveza) je zveza društev s področja strojništva. Društva se v Zvezo vključujejo na osnovi skupnih interesov in zakona o društvih. Vizija Zveze je postati in obdržati prepoznavno vlogo stroke, prakse in znanosti na področju strojništva in vseh iz tega razvitih področij. Poslanstvo Zveze je promocija, razvoj, izobraževanje in izmenjava izkušenj med društvi in njihovimi člani.

http://www.zveza-zsis.si/

TIA

Javna agencija za tehnološki razvoj Republike Slovenije (TIA) nastopa v pravnem prometu v svojem imenu in za svoj račun v okviru zakonov in s sklepom o ustanovitvi določenih nalog. TIA opravlja strokovne, razvojne in izvršilne naloge na področju pospeševanja tehnološkega razvoja in inovativnosti v skladu s sprejetim nacionalnim raziskovalnim in razvojnim programom.

http://www.tia.si