Drzna Slovenija, Slovenija: družba znanja – javna razprava Nacionalnega programa visokega šolstva do 2020
Prispeval Administrator    Ponedeljek, 20 September 2010 08:05    PDF natisni E-pošta
Uporabniška ocena: / 0
SkromnoOdlično 

Drzna Slovenija, Slovenija: družba znanja – javna razprava Nacionalnega programa visokega šolstva do 2020

Ministrstvo že od januarja 2010 vodi javno razpravo o razvoju slovenskega vimage_24_misokega šolstva. Preko spletne strani ter razprav na različnih forumih je premisleke prispevalo 14 ekspertov, več visokošolskih deležnikov ter vrsta posameznikov. O razvoju visokega šolstva so na svojih sejah razpravljali: Svet RS za visoko šolstvo, Svet Vlade RS za študentska vprašanja, Svet za znanost in tehnologijo RS.

 Naslednja javna predstavitev programa bo: 20. septembra na SAZU. Več informacij boste našli tukaj. Predstavitve programa bodo tudi:

  •     * 22. septembra na Univerzi v Mariboru,
  •     * 23. septembra ob 16. uri v Sivi predavalnici na Pravni fakulteti.
  •     * 28. septembra na Inženirski akademiji Slovenije,
  •     * 29. septembra na Univerzi na Primorskem,
  •     * 1. oktobra s sindikati iz področja visokega šolstva,
  •     * 5. oktobra s Skupnostjo samostojnih visokošolskih zavodov,
  •     * 6. oktobra s Svetom za visoko šolstvo,
  •     * 13. oktobra s Svetom za študentska vprašanja,
  •     * 15. oktobra z delodajalci in
  •     * 20. oktobra skupno s Svetom za visoko šolstvo ter s Svetom za znanost in tehnologijo.

Nacionalni program si lahko ogledate v priponki

Zadnjič posodobljeno ( Petek, 01 Oktober 2010 06:30 )
 

MVZT

Ministrstvo za visoko šolstvo znanost in tehnologijo opravlja naloge na področjih visokega šolstva, raziskovalne dejavnosti, tehnologije, meroslovja in pospeševanja informacijske družbe na področjih, ki ne sodijo v delovna področja drugih ministrstev, in usklajevanja dela na področju informacijske družbe. Najbolj navezujoča direktorata za naš portal sta direktorat za znanost ter direktorat za tehnologijo.

http://www.mvzt.gov.si/

ZSIS

Zveza strojnih inženirjev Slovenije (ZSIS, Zveza) je zveza društev s področja strojništva. Društva se v Zvezo vključujejo na osnovi skupnih interesov in zakona o društvih. Vizija Zveze je postati in obdržati prepoznavno vlogo stroke, prakse in znanosti na področju strojništva in vseh iz tega razvitih področij. Poslanstvo Zveze je promocija, razvoj, izobraževanje in izmenjava izkušenj med društvi in njihovimi člani.

http://www.zveza-zsis.si/

TIA

Javna agencija za tehnološki razvoj Republike Slovenije (TIA) nastopa v pravnem prometu v svojem imenu in za svoj račun v okviru zakonov in s sklepom o ustanovitvi določenih nalog. TIA opravlja strokovne, razvojne in izvršilne naloge na področju pospeševanja tehnološkega razvoja in inovativnosti v skladu s sprejetim nacionalnim raziskovalnim in razvojnim programom.

http://www.tia.si