Javni razpis za zagotavljanje zanesljive oskrbe z električno energijo z uporabo domačih virov primarne energije v letu 2010
Prispeval Administrator    Ponedeljek, 20 September 2010 07:02    PDF natisni E-pošta
Uporabniška ocena: / 0
SkromnoOdlično 

JAVNI RAZPIS ZA ZAGOTAVLJANJE ZANESLJIVE OSKRBE Z ELEKTRIČNO ENERGIJO Z UPORABO DOMAČIH VIROV PRIMARNE ENERGIJE V LETU 2010

Predmet razpisa:image_21_l Predmet javnega razpisa je sofinanciranje upravičenih stroškov izbranih proizvajalcev električne energije, ki bodo v določenem obsegu prevzeli obveznost uporabe domačih virov primarne energije za zagotavljanje zanesljive oskrbe z električno energijo. Namen je izbor ponudnika ali ponudnikov za zagotavljanje zanesljive oskrbe z električno energijo z uporabo domačih virov primarne energije z najnižjim pokritjem upravičenih stroškov.

Obvezna količina domačega vira primarne energije za proizvodnjo električne energije v energetski bilanci za leto 2010 je določena s sklepom Vlade Republike Slovenije št. 36000-5/2010/3 z dne 29.07.2010 na podlagi katerega se za zagotavljanje zanesljive oskrbe z uporabo domačih virov primarne energije za proizvodnjo električne energije v Energetsko bilanco Republike Slovenije za leto 2010 vključi 391.500 ton rjavega premoga iz Rudnika Trbovlje-Hrastnik, d.o.o.. Proizvedena količina električne energije v letu 2010 iz obvezne količine domačega primarnega vira energije je najmanj 368 GWh.

Osnovne informacije o razpisu:
Razpisnik: Ministrstvo za gospodarstvo
Datum objave: 03.09.2010
Rok za oddajo: 10.09.2010 do 12:00
Višina sofinanciranja: 7.260.060 EUR - sredstva za pokritje upravičenih stroškov
Več o razpisu tukaj.

Zadnjič posodobljeno ( Petek, 01 Oktober 2010 06:31 )
 

MVZT

Ministrstvo za visoko šolstvo znanost in tehnologijo opravlja naloge na področjih visokega šolstva, raziskovalne dejavnosti, tehnologije, meroslovja in pospeševanja informacijske družbe na področjih, ki ne sodijo v delovna področja drugih ministrstev, in usklajevanja dela na področju informacijske družbe. Najbolj navezujoča direktorata za naš portal sta direktorat za znanost ter direktorat za tehnologijo.

http://www.mvzt.gov.si/

ZSIS

Zveza strojnih inženirjev Slovenije (ZSIS, Zveza) je zveza društev s področja strojništva. Društva se v Zvezo vključujejo na osnovi skupnih interesov in zakona o društvih. Vizija Zveze je postati in obdržati prepoznavno vlogo stroke, prakse in znanosti na področju strojništva in vseh iz tega razvitih področij. Poslanstvo Zveze je promocija, razvoj, izobraževanje in izmenjava izkušenj med društvi in njihovimi člani.

http://www.zveza-zsis.si/

TIA

Javna agencija za tehnološki razvoj Republike Slovenije (TIA) nastopa v pravnem prometu v svojem imenu in za svoj račun v okviru zakonov in s sklepom o ustanovitvi določenih nalog. TIA opravlja strokovne, razvojne in izvršilne naloge na področju pospeševanja tehnološkega razvoja in inovativnosti v skladu s sprejetim nacionalnim raziskovalnim in razvojnim programom.

http://www.tia.si