SDOO
PDF natisni E-pošta
Strokovno društvo za operativno odličnost je združenje v katero se prostovoljno združujejo uporabniki metodologij 6-Sigma, vitkosti itd. in ostali, ki jih to področje zanima.

Ime društva in Logotip:

Strokovno društvo za

operativno odličnost

http://www.operativna-odlicnost.si/

sdoo

Sedež društva:  

SDOO - Strokovno društvo za operativno odličnost

Cesta na Rožnik 32

SI-3330 Mozirje

Slogan društva:

Strokovno društvo za operativno odličnost je združenje v katero se prostovoljno združujejo uporabniki metodologij 6-Sigma, vitkosti itd. in ostali, ki jih to področje zanima.

Kratek opis društva:

Strokovno društvo za operativno odličnost je združenje v katero se prostovoljno združujejo uporabniki metodologij 6-Sigma, vitkosti itd. in ostali, ki jih to področje zanima. Dejavnost društva sloni na načelih izpopolnjevanja znanja in izmenjavi izkušenj uporabnikov metodologij pristopov za sistematične izboljšave procesov, produktov in sistematičnega inoviranja.

Organizacije bodo morale v prihodnosti slediti sodobnim načelom delovanja, ki so skrita v kratici HIFI:

H...hitrost
I...integracija nalog
F...fleksibilnost
I...inovativnost.

Le organizacije, ki bodo sledila tem načelom in jih znala vključiti v vsakdanje delo bodo uspešna. Organizacije poskušajo z različnim metodami in orodji izboljšati svoje procese. V svetu sta najbolj priznani metodologijii za izboljševanje procesov, produktov 6-Sigma in vitkost. V zadnjem času je zelo razširjena uporaba kombinacija teh dveh metodologij, t.i. Lean Six Sigma. Na področju sistematičnega inoviranja je najbolj razširjena metodologija TRIZ. V slovenskem prostoru so to (pre)malo znane metodologije in namen tega društva je izmenjava pridobljenih izkušenj med uporabniki. Uporabniki se zavedamo moči metodologij in bi jo radi približali tistim organizacijam, ki še vedno oklevajo.

Vse informacije o statutu društva dobite na podstrani statut in informacije o tem kako postati član društva dobite na podstrani članstvo.

Ključne dejavnosti:

Organizira strokovna srečanja in posvetovanja s področja Six Sigme in podobnih orodij.

Predavanja za člane in javnst s področja Six Sigme

Sodeluje s podobnimi društvenimi in strokovnimi organizacijami doma in v svetu

Izdelava društvenih spletnih strani

Založniška dejavnost na področju Six Sigme in podobnih pristopov

Raziskovalna dejavnost na področju Six Sigme

Usposabljanje in izobraževanje na področju Six Sigme

Organiziranje konferenc in seminarjev na področju Six Sigme

Kulturne, športne in rekreativne prireditve

Naši člani so usposobljeni na področju:

Vseh zgoraj, podrobneje naštetih dejavnosti.

Kaj bi o svojem društvu še radi izpostavili?

Forum

Obvestila

Člani

Kontakt:

Predsednik:

mag. Matej Hohnjec

Telefon:

Gsm:

+386 3 583 31 91

+386 31 663 110

E-pošta:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Spletna stran:

http://www.operativna-odlicnost.si/

 

MVZT

Ministrstvo za visoko šolstvo znanost in tehnologijo opravlja naloge na področjih visokega šolstva, raziskovalne dejavnosti, tehnologije, meroslovja in pospeševanja informacijske družbe na področjih, ki ne sodijo v delovna področja drugih ministrstev, in usklajevanja dela na področju informacijske družbe. Najbolj navezujoča direktorata za naš portal sta direktorat za znanost ter direktorat za tehnologijo.

http://www.mvzt.gov.si/

ZSIS

Zveza strojnih inženirjev Slovenije (ZSIS, Zveza) je zveza društev s področja strojništva. Društva se v Zvezo vključujejo na osnovi skupnih interesov in zakona o društvih. Vizija Zveze je postati in obdržati prepoznavno vlogo stroke, prakse in znanosti na področju strojništva in vseh iz tega razvitih področij. Poslanstvo Zveze je promocija, razvoj, izobraževanje in izmenjava izkušenj med društvi in njihovimi člani.

http://www.zveza-zsis.si/

TIA

Javna agencija za tehnološki razvoj Republike Slovenije (TIA) nastopa v pravnem prometu v svojem imenu in za svoj račun v okviru zakonov in s sklepom o ustanovitvi določenih nalog. TIA opravlja strokovne, razvojne in izvršilne naloge na področju pospeševanja tehnološkega razvoja in inovativnosti v skladu s sprejetim nacionalnim raziskovalnim in razvojnim programom.

http://www.tia.si