ADO
PDF natisni E-pošta
Astronomsko društvo orion: Z več kot petnajstletno tradicijo je Astronomsko društvo Orion eno izmed najstarejših astronomskih društev v Sloveniji. Skozi leta nabrane izkušnje in mnoge prebite noči so prinesle rezultate na svetovnem nivoju, kot je odkritje novega meteorskega roja.

Ime društva in Logotip:

Astronomsko društvo Orion

http://www.orion-drustvo.si/

ado

Sedež društva:  

DTAVO - Društvo za tehnologije abrazivne in vodne obdelave

Makedonska 12

SI-2000 Maribor

Slogan društva:

Z več kot petnajstletno tradicijo je Astronomsko društvo Orion eno izmed najstarejših astronomskih društev v Sloveniji. Združuje okrog 50 ljubiteljev nočnega neba in organizira javna opazovanja, dneve astronomije, astronomske raziskovalne tabore, astronomske noči ter mesečna srečanja članov.

Kratek opis društva:

Z več kot petnajstletno tradicijo je Astronomsko društvo Orion eno izmed najstarejših astronomskih društev v Sloveniji. Skozi leta nabrane izkušnje in mnoge prebite noči so prinesle rezultate na svetovnem nivoju, kot je odkritje novega meteorskega roja. Mnogi člani našega društva so redni opazovalci, skozi leta dela, pa smo uspeli nabaviti nekaj astronomske opreme, trenutno pa se lotevamo projekta, kjer bomo poskušali izdelati nove, še močnejše teleskope.

Svoje znanje pa uspešno predajamo že več let na mlajše generacije, kjer vodimo za osnovne šole astronomske noči, za srednje šole pa izbirne astronomske vsebine.

V prihodnosti smo si zadali izgradnjo novega observatorija in omogočiti opazovanja še več ljudem.

Ključne dejavnosti:

Astronomija

Astronomska opazovanja

Astronomski tabor

Astronomski observatorij

Opazovalna skupina MBK Team

Naši člani so usposobljeni na področju:

Vseh zgoraj, podrobneje naštetih dejavnosti.

Kaj bi o svojem društvu še radi izpostavili?

Sončni sistem

Svetlobno onesnaženje

Opazovanja

Kontakt:

Predsednik:

dr. Igor Žiberna

Telefon:

+386 40 811 055

E-pošta:

E-pošta:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Spletna stran:

http://www.orion-drustvo.si/

 

MVZT

Ministrstvo za visoko šolstvo znanost in tehnologijo opravlja naloge na področjih visokega šolstva, raziskovalne dejavnosti, tehnologije, meroslovja in pospeševanja informacijske družbe na področjih, ki ne sodijo v delovna področja drugih ministrstev, in usklajevanja dela na področju informacijske družbe. Najbolj navezujoča direktorata za naš portal sta direktorat za znanost ter direktorat za tehnologijo.

http://www.mvzt.gov.si/

ZSIS

Zveza strojnih inženirjev Slovenije (ZSIS, Zveza) je zveza društev s področja strojništva. Društva se v Zvezo vključujejo na osnovi skupnih interesov in zakona o društvih. Vizija Zveze je postati in obdržati prepoznavno vlogo stroke, prakse in znanosti na področju strojništva in vseh iz tega razvitih področij. Poslanstvo Zveze je promocija, razvoj, izobraževanje in izmenjava izkušenj med društvi in njihovimi člani.

http://www.zveza-zsis.si/

TIA

Javna agencija za tehnološki razvoj Republike Slovenije (TIA) nastopa v pravnem prometu v svojem imenu in za svoj račun v okviru zakonov in s sklepom o ustanovitvi določenih nalog. TIA opravlja strokovne, razvojne in izvršilne naloge na področju pospeševanja tehnološkega razvoja in inovativnosti v skladu s sprejetim nacionalnim raziskovalnim in razvojnim programom.

http://www.tia.si