Stare in nove davčne olajšave?
Prispeval Administrator    Četrtek, 26 Avgust 2010 08:07    PDF natisni E-pošta
Uporabniška ocena: / 0
SkromnoOdlično 

Stare in nove davčne olajšave?

Katere olajšave bomo lahko upoštevali pri obračunu davka od dohodka pravnih oseb oziroma davka iz dejavnosti za leto 2010?

V zadnjih tednih smo dobili nekaj novih davčnih olajšav pri obračunu davka od dohodka pravnih oseb oziroma davka iz dejavnosti, ki veljajo že za leto 2010. Katere pa so stare olajšave, ki so za leto 2010 ostale iste, kot smo jih poznali v preteklem letu? To so:

30-odstotna olajšava za vlaganja v opremo (delovni stroji, traktorji, finančni najem, transportna sredstva) in neopredmetena sredstva.

olajšave za zaposlovanje invalidov (50 odstotkov od bruto plače oziroma 70 odstotkov od bruto plače, če gre za invalida s 100-odstotno telesno okvaro)

olajšave za izvajanje praktičnega dela v strokovnem izobraževanju ,

-  olajšave za prostovoljno dodatno pokojninsko zavarovanje,

-  olajšave za donacije v humanitarne, invalidske, znanstvene, vzgojno izobraževalne, športne, kulturne, ekološke, religiozne, socialnovarstvene, dobrodelne in zdravstvene namene (0,3 % obdavčenega prihodka),

-  olajšave za donacije za kulturne namene in varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami (0,2 % obdavčenega prihodka),

-  olajšave za donacije političnim strankam.

Celoten članek si oglejte Tukaj.

Vir: Podjetnik, avgust, 2010

Zadnjič posodobljeno ( Ponedeljek, 30 Avgust 2010 19:08 )
 

MVZT

Ministrstvo za visoko šolstvo znanost in tehnologijo opravlja naloge na področjih visokega šolstva, raziskovalne dejavnosti, tehnologije, meroslovja in pospeševanja informacijske družbe na področjih, ki ne sodijo v delovna področja drugih ministrstev, in usklajevanja dela na področju informacijske družbe. Najbolj navezujoča direktorata za naš portal sta direktorat za znanost ter direktorat za tehnologijo.

http://www.mvzt.gov.si/

ZSIS

Zveza strojnih inženirjev Slovenije (ZSIS, Zveza) je zveza društev s področja strojništva. Društva se v Zvezo vključujejo na osnovi skupnih interesov in zakona o društvih. Vizija Zveze je postati in obdržati prepoznavno vlogo stroke, prakse in znanosti na področju strojništva in vseh iz tega razvitih področij. Poslanstvo Zveze je promocija, razvoj, izobraževanje in izmenjava izkušenj med društvi in njihovimi člani.

http://www.zveza-zsis.si/

TIA

Javna agencija za tehnološki razvoj Republike Slovenije (TIA) nastopa v pravnem prometu v svojem imenu in za svoj račun v okviru zakonov in s sklepom o ustanovitvi določenih nalog. TIA opravlja strokovne, razvojne in izvršilne naloge na področju pospeševanja tehnološkega razvoja in inovativnosti v skladu s sprejetim nacionalnim raziskovalnim in razvojnim programom.

http://www.tia.si