Problematika zamenjave pooblaščenih inženirjev in udeležencev pri graditvi objektov
Prispeval Administrator    Četrtek, 26 Avgust 2010 08:06    PDF natisni E-pošta
Uporabniška ocena: / 0
SkromnoOdlično 

Problematika zamenjave pooblaščenih inženirjev in udeležencev pri graditvi objektov

Kako postopati v primeru, da je potrebno na večjem projektu zamenjati nekoga izmed pooblaščenih inženirjev?

V kolikor pride med gradnjo do spremembe udeleženca pri graditi objektov (projektant, revident, nadzornik, izvajalec) iz katerega koli razloga, mora investitor z novim udeležencem skleniti novo pogodbo in v njej določiti odgovorne nadzornike, odgovorne revidente, odgovorne projektante, odgovorne vodje del in odgovorne vodje posameznih del. V isti pogodbi mora investitor določiti tudi odgovornega vodjo projekta, odgovornega vodjo revidiranja, odgovornega nadzornika in odgovornega vodjo gradbišča; lahko so to tudi iste osebe kot v prvotni pogodbi, če seveda uspe posamezni udeleženec za svoje potrebe angažirati iste osebe. Tudi v tem primeru je investitor dolžan izbrati odgovornega vodjo projekta, odgovornega vodjo revidiranja, odgovornega vodja gradbišča, …, ki je lahko ista oseba kot do sedaj, vendar je to v pogodbi potrebno ponoviti, saj gre za novega udeleženca pri graditvi objektov in so imenovani pooblaščeni inženirji sedaj po pogodbi odgovorni novemu udeležencu…

Celoten članek si preberite tukaj.

Vir: Glasilo IZS na spletu, letnik 13, številka 54.

Zadnjič posodobljeno ( Ponedeljek, 30 Avgust 2010 19:08 )
 

MVZT

Ministrstvo za visoko šolstvo znanost in tehnologijo opravlja naloge na področjih visokega šolstva, raziskovalne dejavnosti, tehnologije, meroslovja in pospeševanja informacijske družbe na področjih, ki ne sodijo v delovna področja drugih ministrstev, in usklajevanja dela na področju informacijske družbe. Najbolj navezujoča direktorata za naš portal sta direktorat za znanost ter direktorat za tehnologijo.

http://www.mvzt.gov.si/

ZSIS

Zveza strojnih inženirjev Slovenije (ZSIS, Zveza) je zveza društev s področja strojništva. Društva se v Zvezo vključujejo na osnovi skupnih interesov in zakona o društvih. Vizija Zveze je postati in obdržati prepoznavno vlogo stroke, prakse in znanosti na področju strojništva in vseh iz tega razvitih področij. Poslanstvo Zveze je promocija, razvoj, izobraževanje in izmenjava izkušenj med društvi in njihovimi člani.

http://www.zveza-zsis.si/

TIA

Javna agencija za tehnološki razvoj Republike Slovenije (TIA) nastopa v pravnem prometu v svojem imenu in za svoj račun v okviru zakonov in s sklepom o ustanovitvi določenih nalog. TIA opravlja strokovne, razvojne in izvršilne naloge na področju pospeševanja tehnološkega razvoja in inovativnosti v skladu s sprejetim nacionalnim raziskovalnim in razvojnim programom.

http://www.tia.si